Piaţa imobiliară este într-o continuă dezvoltare, apartamentele de vânzare fiind la mare căutare, în orice zonă a Bucureştiului. Chiar dacă îţi doreşti un apartament central ori unul într-un ansamblu rezidenţial mai retras de agitaţia oraşului, ai unde să găseşti oferte disponibile. Ca şi proprietar ori dezvoltator imobiliar, înainte de vânzarea unui apartament, trebuie să te asiguri că ai pus la punct toate detaliile. Un cumpărător este întotdeauna atent la micile imperfecţiuni, aşa că verifică dacă totul este făcut ca la carte.

Ce sa faci dacă îţi doreşti să vinzi apartamentul mai repede

Articolul continua dupa recomandari

Aşa cum spuneam, indiferent de zona pe care ţi-o doreşti, unde te uiţi, ai norocul să găseşti apartamente de vânzare Bucureşti. Însă, atunci când eşti proprietar şi îţi doreşti să îţi vinzi apartamentul mult mai repede, trebuie să te asiguri că ai stabilit următoarele:

Imbunătăţiri. Un apartament este mult mai bine văzut de către potenţialii cumpărători în momentul în care există un confort. Spre exemplu, dacă ai un apartament de vânzare de 2 camere într-un bloc vechi, atunci asigură-te că ai o zugrăveală nouă, că ai pereţii bine lucraţi şi că, dacă vrei să îl vinzi cu tot cu mobilier, beneficiezi de o mobilă nouă. Dacă ai un apartament de vânzare într-un bloc nou, atunci vino cu îmbunătăţiri din punct de vedere a calităţii. Mizează pe materiale de calitate, pe finisaje de calitate superioară şi chiar pe un mobilier modern, care eficientizeză cât mai bine spaţiul din interior.

Curăţenie şi îngrijire. Îndiferent dacă vinzi un apartament vechi sau unul nou este foarte important să prezinţi o locuinţă curată şi îngrijită. Cea mai importantă impresie este prima vizită a cumpărătorului, iar aceasta poate fi impactată dacă lucrurile nu sunt lăsate în ordine. Calitatea imobilului poate scădea doar pentru faptul că nu ai acordat importanţă acestor detalii.

Preţul. Încearcă un preţ cât mai aproape de valoare totală a imobilului, cu tot cu îmbunătăţirile făcute şi nu încerca să îl ridici doar de dragul pieţei. Şansele de a-ţi vinde apartamentul sunt cu mult mai mari atunci când aduci în faţa publicului un preţ corect, fără majorări nejustificate. Mai mult de atât, aşa cum spuneam, piaţa imobiliară este într-o continuă creştere şi întotdeauna se va găsi o concurenţă care să vină cu acelaşi tip de servicii, dar la un preţ mult mai mic.

Şterge-ţi amprenta personală. Dacă ai scos apartamentul la vânzare, indiferent dacă eşti proprietar sau dezvoltator imobiliar, nu îl amenaja doar după preferinţele tale. Tuşa ta personală nu trebuie să aiba amprenta vechilor proprietari, ci o imagine complet nouă pentru cât mai multe perspective. Nu este important să aduci un anume stil de amenajare, pentru că oamenii sunt diferiţi şi nu au aceleaşi gusturi. Nu este indicat nici să existe mirosuri specifice vechilor proprietari, pentru că poate fi un criteriu dezavantajos pentru tine, cel care vrei să vinzi.

Asigură-te că îl promovezi corect. Încearcă să obţii cât mai multă vizibilitate anunţului tău, într-o arie cât mai acoperitoare. Incearcă să te foloseşti de orice atuu pentru a-ţi aduce în prim plan apartamentul de vânzare. În funcţie de vizitele potenţialilor cumpărători, încearcă să te mulezi după dorinţele clienţilor. Asigură-te că locuinţa ta se potriveşte oricărui cuplu, familii numeroase sau chiar unui singur membru.