Atunci când cumperi de la cineva un telefon mobil „în garanție”, asta nu-ți dă siguranța că vei putea să te și folosești de ea la nevoie.

Când ți-ai cumpărat un gadget nou, fie el un telefon mobil performant, un televizor smart sau un e-reader, în entuziasmul momentului cea mai mare greșeală pe care o poți face e să arunci garanția într-un sertar (în cel mai bun caz) și să uiți de ea.

Articolul continua dupa recomandari

Mai bine ia-ți cinci minute de pauză și citește-o. Producătorii de device-uri high tech introduc în garanție o serie de clauze care nu sar în ochi la prima vedere. E bine să le știi și să le înțelegi, totuși, ca să poți beneficia de toate drepturile atunci când device-ul tău a suferit un accident sau, pur și simplu, nu mai funcționează.

Uite ce trebuie să știi ca să tragi toate foloasele de pe urma garanției tale:

1. Păstrează factura şi garanţia

Asta este cea mai des întâlnită greșeală atunci când vine vorba de garanții: le pierdem din vedere, le aruncăm într-un sertar, peste un timp facem curat și le aruncăm sau pur și simplu uităm unde le-am pus.

Majoritatea producătorilor de tehnologie solicită documentul în formă fizică, în timp ce magazinele de retail au nevoie și de factură ca să poată lua în calcul garanția. Ca să nu ai surprize atunci când vei avea nevoie urgentă de ea, pune garanția produsului împreună cu factura într-un plic și adaug-o într-un biblioraft împreună cu alte documente similare.

2. Apelează la centre service autorizate

Una dintre cele mai frecvente greșeli care îți pot anula garanția este să apelezi la un service neautorizat. E adevărat, la colțul blocului e mai ieftin, dar dacă lași reparația pe mâna oricui, atunci când vei avea o problemă serioasă nu vei mai putea beneficia de garanție.

Mergi mereu la sigur cu centrele omologate de reparații sau apelează la serviciul de relații clienți, uneori poți afla lucruri importante despre garanția produsului tău. De exemplu, garanția dispozitivului IQOS oferă cumpărătorilor posibilitatea să-și schimbe device-ul cu unul nou o singură dată, fără întrebări suplimentare.

3. Foloseşte accesorii originale

Dacă vrei să beneficiezi de garanţie pe întreaga perioadă, trebuie să bagi mâna în buzunar puţin mai adânc. Cumpără accesorii originale pentru gadgeturile tale, pentru că garanţiile unor producători nu acoperă şi defecţiunile produse în timpul folosirii unor accesorii neautorizate.

De exemplu, în cazul telefoanelor mobile, Samsung specifică negru pe alb că garanţia este anulată dacă proprietarul unui smartphone foloseşte alt încărcător în afara celor originale Samsung. Acelaşi lucru este valabil şi pentru telefoanele mobile LG.

4. Garanţia nu este pentru toată lumea

Poate să pară surprinzător, dar unele garanţii nu acoperă repararea device-ului tău, în cazul în care l-ai primit cadou, de exemplu. Unii producători specifică în mod expres că garanţia este valabilă doar pentru cumpărătorul iniţial al device-ului.

De exemplu, producătorul e-readerului Nook are în garanţie o clauză care specifică faptul că, dacă ai primit un device cadou, ai dreptul la garanţie doar dacă ai factura achiziţiei. Şi producătorul de telefoane mobile HTC are specificat în garanţie că doar cumpărătorul original beneficiază de ea.

5. Numărul de serie e important. Protejează-l

Unele garanții pun condiții la care nu te-ai gândi în mod obișnuit. Un exemplu este numărul de serie al gadgetului sau al device-ului tău. Acesta este de cele mai multe ori imprimat pe un autocolant, lipit pe partea interioară a aparatului sau chiar la interiorul acestuia.

Dacă autocolantul s-a dezlipit, a fost deteriorat sau a devenit ilizibil, nu vei mai putea beneficia de drepturile acordate de garanție. Ia o măsură suplimentară sau două de protejare a numărului de serie: lipește peste el o bucată de scotch, ca să-l țină în loc și, pentru orice eventualitate, fotografiază-l.

Sursa foto: Shutterstock