Perioada de iarnă vine cu multe provocări pentru femeile care țin să fie mereu în tendințe. Încălțămintea este acum mai greu de asortat la ținută, pentru că trebuie să fie în primul rând călduroasă și comodă, nu doar chic. Pentru iarnă, poți purta bocanci de damă, ghete, cizme sau pantofi sport.

Dar care este cea mai bună variantă? Dacă ar fi să alegi între bocanci și cizme, care ar fi cea mai bună alegere? Noi îți propunem ca iarna aceasta să porți bocanci de damă în locul cizmelor și își prezentăm 5 motive pentru a ne urma sfatul.

Articolul continua dupa recomandari

1. Au talpa antiderapantă

Pe zăpadă, îngheț sau pe lapoviță, talpa bocancilor este mult mai practică și riscul să aluneci este mult mai mic. Chiar dacă cizmele sunt mai elegante și mai frumoase, talpa lor nu este la fel de sigură pe gheață sau prin nămeți. E posibil să cazi și să te accidentezi.

2. Sunt mai călduroși

Indiferent de materialul din care sunt confecționate, cizmele sunt de obicei mai puțin călduroase. Bocancii sunt căptușiți cu blană, ceea ce îți oferă un plus de căldură, dar și un interior mai moale și mai confortabil decât cel al unei perechi de cizme.

3. Se pot asorta ușor

Chiar dacă pare dificil la prima vedere să asortezi o pereche de bocanci, trebuie să știi că îi poți purta chiar și la birou. Bineînțeles, modelul ales nu trebuie să fie foarte masiv, ci să aibă o formă mai simplă și o culoare neutră, cum ar fi negru. Stilul casual, office sau sport - pentru fiecare dintre acestea există o pereche de bocanci potrivită. În schimb, cizmele au nevoie de un stil office sau elegant, dar niciodată nu se vor potrivi unei ținute casual sau sport.

4. Sunt ușor de îngrijit

Bocancii nu au nevoie de îngrijire zilnică și sunt ușor de întreținut. Trebuie doar să fie șterși cu o cârpă uscată, după care să aplici un spray protector, cu ceară sau simplu. Poți face acest lucru o dată pe săptămână, poate chiar mai des în cazul în care plouă sau ninge, iar bocancii încep să se murdărească.

5. Sunt mai comozi

Principalul avantaj al bocancilor este confortul pe care ți-l oferă. Nu au toc, au talpă destul de groasă, comodă și practică și nu sunt înalți, astfel încât te vei putea mișca în voie. De aceea, sunt alegerea perfectă mai ales dacă nu te dai în vânt după încălțămintea cu toc înalt și vârf îngust, care este elegantă și sexy, dar foarte incomodă.

Bocancii de damă de găsesc întotdeauna sub numeroase modele, de la cele mai simple până la cele mai colorate și cu diferite modele. Caută un model potrivit stilului tău și renunță la încălțămintea incomodă.