Dacă ești un spirit liber și îți place să călătorești și să cunoști oameni noi, înseamnă că job-ul mult visat nu include să petreci 8 ore în fața computerului. Mulți oameni își caută un loc de muncă în funcție de calități și aptitudini și uită să se gândească la ceea ce îi pasionează cu adevărat.

Dacă îți place să călătorești și să descoperi mereu noi orașe, aceste 3 idei de joburi te vor ajuta să te hotărăști mai ușor în privința viitorului loc de muncă:

Articolul continua dupa recomandari

1. Barman în altă țară sau pe un vas de croazieră

Barurile și restaurantele există în orice colț de lume și toate au nevoie de personal. În același timp, fișa de lucru și responsabilitățile de zi cu zi ale acestui job tind să fie universale, singurul lucru necesar este să cunoști limba vorbită având în vedere că vei avea contact direct cu clienții. Ai un atu dacă ai experiență anterioară pe același post și îți crești șansele să te angajezi mai repede.

Un alt mod în care poți face această meserie este pe un vas de croazieră. Salariul este avantajos, iar oportunitățile de a călători sunt variate. În același timp cazarea, masa și taxele sunt suportate de compania angajatoare. Nu pierde din vedere faptul că pe un vas de croazieră mai sunt disponibile și alte joburi precum: bucătari, ospătari, staff-ul hotelier, îngrijitori, artiști etc. așa că te poți interesa direct la o companie care recrutează personal pentru vase de croazieră.

2. Șofer profesionist într-o companie de transport

Dacă te pasionează să străbați lumea pe patru roți și nimic nu îți dă un sentiment mai mare de libertate, atunci acest tip de job ți se potrivește mănușă. De exemplu, un șofer de tir care lucrează pentru companii mari de transport are șansa să ajungă în țări unde mulți doar cu gândul ajung.

Pentru a-ți găsi un astfel de job, nu ai nevoie de studii superioare. Pe lângă permisul de conducere sunt necesare atestate care să certifice că ai pregătire și experiență anterioară. Dacă îți dorești, de exemplu, să lucrezi ca șofer sau taximetrist în altă țară trebuie să cunoști în primul rând limba vorbită și să transmiți încredere, așa că acordă atenție și completează corect CV-ul pentru un job de sofer profesionist.

3. Însoțitor de bord într-o companie aeriană de linie

Dacă ai o fire prietenoasă și amabilă, un job de însoțitor de bord este ideal pentru persoanele care vor să se bucure mereu de noi experiențe la înălțime. Pentru a obține acest job te ajută o experiență anterioară în relații cu clienții și este obligatoriu să faci cursul de pregătire pentru însoțitori de bord.

Așteaptă-te ca ritmul de lucru să fie obositor, mai ales atunci când vei zbura și noaptea, dar în același timp așteaptă-te și la discounturi mari la zboruri pentru tine și pentru membrii familiei. Vei călători în multe țări și vei avea contact cu oameni din toate culturile așa că acest tip de job este cu siguranță unul pentru persoanele dornice să aibă un mediu de lucru dinamic.

Dacă unii dintre noi își planifică vacanța în funcție de zilele libere, cei mai norocoși au joburi care le permit să se simtă în vacanță chiar și atunci când lucrează.

Sursa foto: Shutterstock