Tour-operatorii specializaţi în vacanţe la malul Mării Negre au încasat milioane de euro, cu peste 40 la sută mai mult decât în 2017. Nu e de mirare, atât timp cât cel mai scump pachet a fost vândut la Mamaia şi a costat 22 de mii de lei. Iar anul acesta vor apărea noi oferte, pentru toate bugetele.

Cele mai vândute vacanţe pe litoralul românesc, în 2018, au fost în staţiunile Mamaia, Eforie şi Venus. Aproximativ 150 de mii de turişti au plecat la mare vara trecută, prin intermediul unei agenţii de turism, Cu 50 de mii mai mulţi faţă de anul 2017.

Articolul continua dupa recomandari

Elena Oprea, manager hotel de 4 stele: A fost un grad de ocupare de aproximativ 85 la suta, luand in calcul si perioade cu vreme mai ploioasa

Ştefan Necula, director agentie: Sezonul trecut am oferit o vacanţă de 22 de mii de lei, ea constat într-un sejur de 18 zile în staţiunea Mamaia. Cea mai ieftină a fost pentru un sejur de 5 nopţi, o cameră dublă 360 de lei. 

Pentru o vacanță de 5 zile pe Litoral, un turist a plătit, în medie, anul trecut, aproximativ 1.700 lei. Şi pentru 2019 curg ofertele pe litoralul românesc.

Elena Oprea, manager hotel de 4 stele: Avem pregătite încă din toamna 2018, avem zece la sută reducere pentru iulie si august, pentru sejur de minim cinci nopţi, iar în perioadele de iunie si septembire, de sezon 15 la suta.

Şi călătoriile în străinătate sunt la mai mare căutare anul acesta. Turcia şi Grecia sunt primele destinaţii pe listele românilor.

Cristian Barhalescu, director agenţie turism: Excursiile pentru Europa, fie că vorbim despre Marea Britanie, Rusia Statele Unite, cât şi pentru excursiile mai scumpe spre Japonia, Australia, Africa

Aurelian Marin, director agentie turism: În acest moment se caută din ce în ce mai mult ofertele all inclusive şi hotelurile cu servicii de masă

Vacanţele în 2019 all inclusive au reducere de la 20 - până la 50 la sută pentru sejururile cumpărate acum. La Mamaia, de pildă, o cameră rezervată acum, costă 240 de lei pe noapte, faţă de 300 de lei pe timpul verii.