Cele trei zile ale minivacanţei de Rusalii au ajuns la final. Weekendul prelungit a adus la malul mării 20 de mii de turişti care au profitat din plin de zilele libere. Vântul puternic a fost un avantaj pentru cei care au vrut să "zboare" pe apă cu un zmeu. Şi cum săptămâna aceasta sunt doar trei zile lucrătoare, mulţi au promis că se vor întoarce de 1 iunie.

Pentru kitesurfing, un sport tot mai căutat, iubitorii de adrenalină au avut cadrul perfect. Mare agitată şi vânt puternic. Practicanţii trebuie întâi să ştie regulile înainte de a ieşi cu zmeul pe mare. 

Articolul continua dupa recomandari

Mihai Spanţoveanu, instructor de kitesurfing: "Nu poti sa il inveti fara instructor, e un sport destul de delicat. dupa zece ore de instructaj pot iesi in siguranta pe apa."

Cei care au căutat liniştea, au rămas pe nisip. Şi-au umplut timpul cu o partidă de table ori s-au jucat cu mingea de fotbal. 

Pe străzile din staţiuni şi la terase, fortota a fost ca în mijlocul verii. 20 de mii de turişti au ales litoralul de Rusalii. La hoteluri, cei care au venit doar pentru weekendul prelungit, au lăsat loc celor pentru care vacanţa abia a început. 

Cei care nu au ajuns la mare, s-au orientat spre petrecerile din mijlocul naturii. Zeci de familii au ajuns în pădurile de lângă Bucureşti. 

La sfârşitul săptămânii, o noua minivacanţă îi aşteaptă pe români. Meteorologii au veşti bune pentru ei. Vor avea parte de temperaturi de până la 32 de grade.

Începutul de iunie va fi diferit. Prima lună de vară aduce răcoare, ploi, descărcari electrice şi rafale de vânt în mai toate zonele ţării.