Crezi că ai totul gata? Aruncă o privire peste lista de mai jos, ca să te convingi.

1. Alege modalitatea prin care vei anunța venirea pe lume a bebelușului. Dacă locuiești departe de familie și de prieteni, le poți trimite un mesaj simplu sau îi poți surprinde cu un link către un site cu fotografii creat în prealabil.

Articolul continua dupa recomandari

2. Îmbracă salteaua de pat cu un material rezistent la apă. Nu pentru bebeluș, ci pentru tine, în caz că se rupe apa când ți-e somnul mai drag.

3. Pregătește de pe acum bagajul pentru maternitate. Acesta trebuie să conțină haine de schimb, obiecte de îngrijire personală, produse pentru îngrijirea imediat după naștere și pentru începerea alăptării.

4. Fă rost de un încălzitor rapid pentru biberoane și de un sterilizator cu abur. Vei economisi timp în pregătirea biberoanelor și a hranei pentru bebeluș și vei putea să sterilizezi nu doar biberoanele, ci și suzetele, pompele de sân și inelele de dentiție. Aruncă o privire aici ca să afli mai multe despre cum îți fac viața mai ușoară astfel de soluții.

5. Curăță din timp covoarele. Nu vei mai avea la fel de mult timp să te ocupi de acest lucru după nașterea copilului și nu e deloc un detaliu de neglijat - aici le place să se ascundă acarienilor, responsabili de alergii sau de apariția unor boli de piele.

6. Alege un medic pediatru. Nu este prea devreme, dimpotrivă, acum ai timp să faci o alegere informată.

7. Spală cu grijă hainele bebelușului. Deși sunt noi, este bine să te asiguri că nu îi vor irita pielea.

8. Pregătește câteva gustări pe care le poți ține la congelator. Nu vei avea prea mult timp să gătești mai târziu, așa că o astfel de idee este binevenită.

9. Fă stocuri de dezinfectant pentru mâini. Vei avea nevoie mai tot timpul să ai mâinile perfect curate.

10. Schimbă bateriile aparatului foto. Este simplu să faci primele fotografii cu telefonul, dar este o idee mai bună să iei cu tine la maternitate aparatul foto.

Sursa foto: Shutterstock.com