După o vară petrecută la soare, tragem linie şi numărăm aluniţele. Orice noi leziuni apărute pe piele şi orice modificări ale celor existente trebuie analizate de un dermatolog. Există moduri de diagnostic şi aparate atât de performante, încât chiar şi melanomul - una dintre cele mai agresive forme de cancer - poate fi vindecat complet dacă e depistat la timp.

Un melanom descoperit la timp poate fi tratat cu uşurinţă. De aceea, medicii recomandă un control dermatologic atunci când avem în famile cazuri de cancer de piele, avem pe corp multe aluniţe sau am observat modificări ale celor existente.

Articolul continua dupa recomandari

Medicii ne recomandă totuşi să fim mai precauţi, pentru că incidenţa cancerului de piele a crescut în ultimii ani. Principalele motive: expunerile îndelungi şi repetate la soare, fără protecție, sau obiceiul folosirii solarului.

Există chiar şi aplicaţii pentru telefon care analizează aluniţele, însă, dermatologii nu recomandă acest tip de diagnostic. O vizită medicală e cea mai indicată atunci când există suspiciuni.