De multe ori, la serviciu nu suntem atenţi la ce mâncăm, la oră, ca să nu mai aducem în discuţie aportul caloric. Suntem pe grabă aproape tot timpul, iar seara, după o zi de stres şi oboseală poate nici nu mai mâncăm înainte să mergem la culcare.

Însă e vremea să învăţăm să mâncăm sănătos. Valentin ne-a spus cu ce am putea înlocui o masă de seară, o masă sănătoasă, chiar dacă nu avem mâncare gătită să nu ne culcăm aşa fără să mâncăm nimic. Ce soluţii, ce variante avem mai ales că acum e primăvară şi avem o grămadă de legume proaspete.

Articolul continua dupa recomandari

Valentin Bunea: Pentru noi varianta cea mai simplă este peşte la cuptor sau peste fiert, dar practic, macrou, somon, merg fierte imediat si alături o salată foarte mare. Cu cat e mai colorata cu atat e mai nutritiva, mai plina de minerale si vitamine.

Pestele are omega 3 şi ajută la buna funcţionare a creierului. Legumele completează spectrul de minerale şi vitamine.

Reporter: Care a fost momentul in care ai spus - eu de astazi mananc sanatos?

Valentin: Asta era prin 2010, asta aproape acum 10 ani. Aveam 40 de kg in plus si mai mult sport nu aveam cum sa duc pentru ca faceam deja aproape 2 ore in fiecare zi si solutia a venit din mancare am scos paine, cartofi, bere, sucuri, napolitane si am trecut pe alimente. Ma saturasem, aveam 28 de ani si ma gandeam ce se intampla, fac 30 si sunt obez, am statoza hepatica si am zis gata asta a fost momentul.

Pe scurt, Valentin ştie ce spune din proprie experienţă. S-a luptat dintotdeauna cu kilogramele în plus deşi a făcut sport şi a ţinut tot felul de diete, rezultatele erau de moment după care se îngrăşa din nou.

Avantajul a fost însă că, după atâtea experimente, a găsit soluţia.

Valentin: Asta inseamna neprocesat, tot ce putem sa cumparam din piata - legume, frcute, radacini, nuca romaneasca, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, pesti, carne, organe, frcute de mare. Toate lucrurile astea aduse in frigider si mai departe facut mancare cu ele. Vazand ca merge, am continuat si am mai rafinat un pic alimentatia, intr un an de zile din momentul in care m am decis am ajuns la greutatea optima. Apoi am descoperit importanta postului intermitent, in loc sa ai 5 mese si 2 gustari ai mai putine mese care sunt ingramadite intr un interval mai mic

Aşa a reuşit să se menţină la greutatea pe care şi-a dorit-o întotdeauna. Acum îi învaţă şi pe alţii cum să slăbească inteligent. Şi este atât de convins că face bine ce face încât a renunţat la jobul lui de inginer într-o companie din Arabia Saudită şi s-a întors în ţară pentru asta.