A început vaccinarea antigripală gratuită în cabinetele medicilor de familie din toată ţara. Ca în fiecare an, primii chemaţi sunt cei care aparţin grupurilor de risc. Adică pacienţii care suferă de boli cronice, cei cu imunitatea scăzută, gravidele şi bătrânii.

A fost aglomeraţie încă de la primele ore în cabinetele medicilor de familie din Galaţi. Cei care au dreptul la vaccin antigripal gratuit au stat la coadă ca să se asigure că nu intră în sezonul de iarnă fără să fie protejaţi.

Articolul continua dupa recomandari

Cei mai harnici au fost, ca de obicei, pensionarii. S-au programat din timp şi astăzi au plecat din cabinetul medicului liniştiţi.

La Galaţi, în prima tranşă au venit 16.000 de doze de vaccin. Cantitatea este insuficientă spun medicii, care au cerut deja suplimentarea dozelor.

Dumitru Mărăşescu, medic de familie: Anul trecut am avut 80 si le/am facut pe toate, anul acesta am cerut 100, bolnavi cronici am, dar nu toti se vaccineaza, adica sunt si bolnavi cronici car nu se vaccineaza

Medicii spun însă că nu toată lumea aşteaptă dozele gratuite. Sunt şi pacienţi, mai ales din categoriile vulnerabile, care aleg să cumpere vaccinul din farmacii.

Dumitru Mărăşescu, medic de familie: Chiar astazi am facut 2 vaccinuri la bolnavi cronici pe care le-au cumparat din farmacii. Să nu confundam un guturai banal cu gripa, deci acest vaccin fereste de gripa, nu de o raceala banala.

Lilian iordăchescu, DSP Galaţi: La inceputul lunii noiemnbrie asteptam restul dozelor de 30 de mii, asteptam sa primim toata cantitatea si daca va mai fi nevoie o sa cerem min sanatatii suplimentarea dozelor de vaccin.

Campania naţională de vaccinare antigripală a început din luna septembrie cu imunizarea personalului expus, catregorie în care intră medicii de la UPU şi SMURD.