Compania americană de biotehnologie Moderna a anunţat că a trimis un vaccin pentru coronavirus în teste. Vaccinul, denumit mRNA-1273, a fost trimis la Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase pentru demararea procedurilor de testare.

Directorul institutului, Anthony Fauci, a precizat că un test clinic ar putea începe la sfârşitul lunii aprilie, acesta fiind primul pas pentru producerea unui vaccin pentru coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

Vaccin pentru coronavirus, trimis spre testare

Compania americană de biotehnologie Moderna a expediat de un vaccin experimental pentru coronavirus cercetătorilor guvernului american, la doar șase săptămâni după ce a început să lucreze la imunizare, precizează cnn.com.

Testările inițiale ale potențialului vaccin ar putea începe în aprilie, dar procesul de testare și aprobările ar putea dura cel puțin un an.

Moderna (MRNA) a precizat într-o declarație că primul lot din noul său vaccin contra coronavirusului, numit mRNA-1273, a fost trimis la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID). Imediat după anunţ, acțiunile companiei au crescut cu 15%. 

Compania a precizat că primele flacoane ale vaccinului experimental vor fi utilizate într-un studiu, într-o primă fază care implică de obicei testarea unui vaccin la un număr mic de oameni sănătoși.

Totuşi, chiar dacă studiul clinic are succes, testele suplimentare și aprobările de reglementare ar fi necesare înainte ca vaccinul să poată fi utilizat pe scară largă.