Medicii de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balș din Bucureşti au emis un diagnostic în cazul tânărului din Bacău suspectat de infecţie cu coronavirus.

Tânărul a primit un diagnostic pozitiv pentru infecţie cu adenovirus şi nu poate fi vorba despre o contaminare cu coronavirus, medicii infirmând această posibilitate. Pacientul se afla într-un context epidemiologic susceptibil, pentru că a venit recent din China şi manifesta simptomatologie, însă nu a fost cazul.

Articolul continua dupa recomandari

Medicii au infirmat diagnosticul de coronavirus pentru tânărul din Bacău

Tânărul de 24 de ani, din Bacău, care s-a întors din China cu simptome de gripă a fost dus la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balș din Bucureşti, pentru analize amănunţite.

După efectuarea de analize specifice, medicii informează că diagnosticul de coronavirus se infirmă, fiind depistat cu adenovirus, o infecţie uşoară, tratabilă.

DSP precizase deja că a informat ministerul Sănătăţii despre faptul că testul de gripă în cazul pacientului respectiv a ieşit negativ şi că băiatul nu e suspect de coronavirus, însă autorităţile au decis transferul pacientului la Matei Balş, pentru investigaţii amănunţite.

Din primele informaţii, tânărul va rămâne internat la Matei Balş, pentru tratament.