Spital ,,boboc'', medici ,,ioc'' - este zicala care se potriveşte perfect pentru un spital din judeţul Galaţi. Deşi secţia de terapie intensivă a fost reabilitată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie, de ani de zile este nefolosită. Şi asta pentru că nu are anestezist. Şi în alte secţii, aceeaşi situaţie, doctorii nu sunt suficienţi. În tot acest timp au fost organizate mai multe concursuri, dar prea puţini sunt tentaţi să vină să lucreze aici.

Acum 5 ani, secţia de terapie intensivă de la Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor a fost modernizată şi a primit toată aparatura necesară. Investiţie de 100.000 de lei. Tot de atunci însă, stă închisă.

Articolul continua dupa recomandari

Medic: N-am anestezist, mă mănâncă palmele. Aş mai face şi eu o operaţie, dar, dacă n-ai anestezie stai cuminte că altfel e bija.

Medicul, pensionar, intervine doar la cazurile uşoare. Cele complicate sunt trimise la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. "Păcat de aparatura ultramodernă, pentru că n-are cine lucra cu ea", spune, dezamăgit, doctorul.

Până şi paturile din saloanele secţiei sunt şi acum acoperite cu folie protectoare. Şi în restul spitalului este nevoie de medici.

Viorica Gheonea, manager spitalul Târgu Bujor: Avem nevoie de un medic de medicină internă pt că secţia are un singur medic şi este foarte aglomerată. Avem nevoie de un medic de neonatologie. Şi scoatem posturile la concurs destul de des, dar, din păcate nu reuşim să atragem cadre. 

Conducerea spitalului a cumpărat şi un microbuz pentru transportul medicilor. Aşa au reuşit să mai acopere nişte goluri, cu doctori de la Galaţi.

Mulţumiţi de condiţii sunt şi pacienţii care spun că se simt la spital ca la hotel.

La fiecare cinci luni, conducerea spitalului organizează un concurs pentru ocuparea posturilor vacante. Vrea să construiască şi un bloc în curtea spitalului pentru cazarea doctorilor. Doar, doar, va atrage aşa măcar medicii rezidenţi.