O familie acuză un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Ilfov de malpraxis! O tânără din Bucureşti susţine că a pierdut şansa de a mai deveni mamă din cauza unei greşeli a medicului. La prima ei naştere, a suferit o complicaţie, iar doctorul i-ar fi atins organe interne care nu au mai putut fi salvate.

În ziua în care Alexandru şi Ana Maria Zorzoman au devenit părinţi, cea mai mare bucurie din viaţa lor a fost umbrită de o complicaţie pe care mama a suferit-o în sala de naşteri. 

Articolul continua dupa recomandari

ZORZOMAN ALEXANDRU, soţul pacientei: Au trecut cred că două, trei ore în care nimeni nu a spus nimic de ea, nu ştiam în ce stare este, am auzit nişte ţipete din sală, până la urmă am intrat cu mama ei peste ei în sală. Ideea e că era pe pat, i se declanşase hemorogia internă

MOMAMI ROXANA, medicul ginecolog: A fost hemoragie postpartrum. Se întâmplă aşa ceva de la o atonie uterină, uterul nu s-a mai strâns cum trebuie. Şi de aceea am decis, ca femeia să trăiască, să îi scot uterul.

Femeia a născut natural, un băieţel care a primit nota 10. Familia crede că hemoragia ar fi fost provocată de o greşeală a medicului. În plus, acuză că i-ar fi scos femeii şi alte organe fără acord.

ZORZOMAN ALEXANDRU, soţul pacientei: Deci i-au scos uterul, ovarul drept şi o trompă.  
06:55 Nu trebuia să îi scoată ovarul şi trompa. Se putea scoate uterul separat. Această decizie a luat-o singură fără să ne întrebe. In momentul în care i-a scos uterul, i-a atins vezica şi i-a secţionat vezica, i-a tăiat-o efectiv 

Medicul se apără şi spune că în timpul extirpării uterului riscurile ca alte organe să fie atinse sunt mari. Asta s-a întâmplat şi în acest caz.

MOMAMI ROXANA, medicul curant: Nu mă scuz că mi-am făcut treaba cum trebuie. 

Managerul spitalului ne-a spus că a aflat întreaga poveste de la soţul pacientei şi că acum a demarat o anchetă internă în istituţie pentru a vedea dacă este sau nu vorba despre eroarea medicului. 

Conducerea spitalului anunţă că aşteaptă rezultatul analizelor de laborator înainte de a lua o decizie. 

Scandalul vine în contextul în care tot la spitalul Judeţean Ilfov, pe aceeaşi secţie, a fost descoperit şi cazul medicului fals Raluca Bîrsan.