La Iași, la Spitalul de Boli Infecțioase, o rezerva specială este pregătită în orice moment să primească pacienții cu suspiciune de infecție cu noul tip de coronavirus.

”Este o rezervă de izolare. O boxă cu un singur pat, cu grup sanitar propriu, cu circuite separate, conform normelor de la minister. Suntem deja pregătiți dacă apare suspiciunea”, ne explică medicul Irina Teodorescu.

Articolul continua dupa recomandari

În cazul pacienților suspecți de coronavirus sau în cazul confirmării bolii, internarea e făcută în această rezervă. Accesul este controlat, se poate intra doar din afara clădirii, pentru ca pacienții să nu intre în contact cu alte persoane din spital.

CARMEN DOROBĂȚ, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași: Chiar și în cazul unor suspiciuni am fost desemnați să îi urmărim. Avem o zonă special amenajată care se bucură de circuitele necesare pentru astfel de pacienți. Din indicațiile primite trebuie să avem o zonă care să asigure circuitele necesare. Spitalul de Boli Infecțioase din Iași fiind pavilionar, poate asigura un număr de locuri, dar care se poate extinde în pată de ulei. În momentul de față avem indicat o anumită zonă de la parter, cu rezervă care au câte un pat.
In plus a fost suplimentat stocul de echipamente necesare pentru astfel de cazuri.

În plus, au fost suplimentate și stocurile de echipamente necesare pentru astfel de situații. Spitalul din Iași este unul dintre cele 5 din țară, pregătite pentru eventuale cazuri de coronavirus.