Situaţie revoltătoare în cel mai mare spital din Oltenia. Pacienţii, unii cu probleme grave de sănătate sunt nevoiţi să îndure frigul şi să se încălzească cu aeroterme şi calorifere electrice cumpărate din banii medicilor. Ba chiar bolnavii trebuie să îşi pună pe ei mai multe rânduri de haine şi să se învelească chiar şi cu două pături. Situaţia persistă de ani de zile. Însă conducerea spitalului spune că problemele se vor rezolva în curând şi dau vina pe procedurile anevoioase de achiziţie a noilor sisteme termice.

Un domn face tratament cu citostatice în Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean din Craiova spune că de când a început tratamentul starea de frig i s-a accentuat.

Articolul continua dupa recomandari

Un motiv în plus să stea la căldură şi exact ce lipseşte din cel mai mare spital din Oltenia. La fel ca el sunt şi pacienţii de la alte secţii.

Deşi în termomentre temperaturile nu depăşesc 13 grade, în nicio secţie a unităţii spitaliceşti nu există căldură. Pentru a reuşi să menţină o atmosferă cât de cât mai caldă, medicii au cumpărat, din propriul buzunar, aeroterme şi calorifere electrice.

Mirela Etegan, infirmieră secţia de Oncologie SJU Craiova: Nici apa calda nu avem, sa spalam vase, bolnavii. Am adus reseuri, am facut tot ce se poate ca bolnavii sa aiba conditii.

Problema căldurii în spital este veche de peste 10 ani, iar de vină ar fi aceste schimbătoare de căldură foarte vechi. Conducerea spitalului spune că a demarat înlocuirea acestora încă de la începutul anului, dar s-au împotmolit în procedurile de achiziţe a noilor sisteme termice.

Cristina Geormăneanu, purtător cuvânt SJU Craiova: Imediat s-a procedat la organizarea licitatiei a si existat o firma care a castigat aceasta licitatie. Firma ne a informat oficial, in urma cu cateva zile cum ca aceste echipamente vor fi livrate spitalului cel tarziu marti evetual miercuri.

Totuşi, nici anul trecut Spitalul nu a avut căldură în permanenţă. Şi asta pentru că o parte a instituţiei este racordată şi la sistemul de termoficare de care este legat Centrul de Cardiologie. Concret, cele doua unităţi medicale nu pot avea căldură în acelaşi timp.

Totuşi reprezentanţii instituţiei spun că spitalul va avea căldură până la sfârşitul săptămânii acesteia.