Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a decis să interzică accesul vizitatorilor în unitatea medicală în urma creşterii numărului pacienţilor diagnosticaţi cu infecţii respiratorii.

La Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa s-au prezentat aproape 90 de persoane cu infecţii respiratorii, iar 106 persoane au fost diagnosticate cu pneumonie doar săptămâna trecută. De asemenea, două persoane au murit de gripă.

Articolul continua dupa recomandari

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a informat, printr-un comunicat de presă, că începând de joi, 24 ianuarie, va fi interzis accesul vizitatorilor în incinta unităţii medicale, măsura fiind luată ca urmare a numărului crescut de pacienţi diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare.

Pacienţii care au de efectuat investigaţii în cadrul spitalului se vor echipa corepunzător cu halat, mască şi botoşi de unică folosinţă. Echipamentul e pus la dispoziţie gratuit, de către conducerea unităţii medicale şi se regăseşte la intrarea în spital.

În săptămâna 14-21 ianuarie, la unitatea medicală s-au prezentat 87 de pacienţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 79  au necesitat internare. Dintre acestea, 72 de pacienţi sunt până în 14 ani.

În aceeaşi perioadă au fost diagnosticaţi cu pneumonie 106 pacienţi, dintre 96  copii  şi au fost confirmate patru cazuri de gripă (3 virus gripal AH1 şi 1 AH3), dintre care două s-au soldat cu decesul pacienţilor. Niciunul dintre cei patru pacienţi nu fusese vaccinat antigripal, au precizat reprezentanţii Spitalului Judeţean.

Sursa: News.ro