Ministrul Sănătatii a mers ieri să vadă cum decurge campania door-to-door de informare și imunizare împotriva ROR şi s-a declarat mulţumită de rezultate. În doar o lună, rata de vaccinare a crescut de la 11 la 60%. 

La Liceul Tehnologic "Matei Basarab" din Strehaia a fost organizat un centru de informare pentru părinți. O echipă de specialiști, formată dintr-un medic de familie, un medic epidemiolog și un psiholog le-a vorbit despre beneficiile vaccinării, dar și despre riscurile la care-şi expun copiii dacă nu îi imunizează. Medicii de familie din oraş au consultat și vaccinat copiii.

Articolul continua dupa recomandari

Campania door-to-door de informare și vaccinare împotriva ROR a început în septembrie. De atunci, echipe de medici au vizitat peste 160 de familii din Strehaia și câteva zeci din localitatea Plopi. 

Gabriel Vockel, Reprezentantul Adjunct al UNICEF în România: Este important să ţinem minte că vaccinarea este gratuită în România

Campania este derulată de Ministerul Sănătății împreună cu Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, UNICEFF și Organizația Mondială a Sănătății.