Sindromul burnout, sau epuizarea profesională, cum îi spun specialiştii, a fost inclus de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe lista ce conţine clasificarea bolilor.

Andreea: Documentul va intra în vigoare din 2022. Tot de atunci ar trebui să îşi producă şi primele efecte. Asta dacă nu se mai fac schimbări până atunci. 

Articolul continua dupa recomandari

Acum că burnout-ul a fost inclus pe lista oficială a bolilor, este foarte probabil peste trei ani, când documentul va intra in vigoare şi practic va produce efecte, să putem să ne luăm concediu pentru a ne trata de această maladie. Tot de atunci, toate ţările vor trebui să vină cu o serie de reglementări prin care să contribuie la informarea şi conştientizarea acestei boli noi.

În plus, vor trebui să vină cu măsuri concrete de prevenţie. Nu este deloc întâmplătoare această decizie. Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au recunoscut burnout-ul după ce, în ultimii ani, au fost raportate tot mai multe decese din cauza epuizării.

Specialiştii consideră că acest sindrom este cauzat, în primul rând, de munca în exces şi stresul prelungit de la locul de muncă.