Pielea noastră chiar are nevoie de o atenţie specială, zi de zi, dacă vrem să vedem şi rezultate. Importantă este o rutină zilnică de îngrijire. Aflam secretele tenului stralucitor de la un lord al pielii perfecte. Lord, la propriu.

Este de viţă nobilă şi le ajută pe vedetele de peste Ocean să se simtă ca nişte regine.

Articolul continua dupa recomandari

Lord Gavin McLeod Valentine, specialist dermato-cosmetica: Cred că secretul este, de fapt, un angajament. Să te speli cum trebuie pe faţă, să ai grijă întotdeauna de pielea ta, să o hidratezi aşa cum trebuie şi, de asemenea, să faci şi terapii ori tratamente, ca cele cu laser, peelingurile, trucuri care îţi ajută pielea să arate tânără. 

Nu este neapărat o reţetă, dar cu siguranţă sunt paşi de urmat. Iar Lord Gavin este un personaj în sine. Pregăteşte tenul vedetelor de peste Ocean, înainte de marile evenimente, cum ar fi Met Gala sau Oscarurile. Kim Kardashian este printre clientele lui.

Lord Gavin McLeod Valentine, specialist dermato-cosmetica: Ea este un exemplu de om care investeşte timp şi bani şi energie ca să aibă o asemenea piele. Dintre toţi clienţii cu care lucrez, de fiecare dacă când îi văd pielea, sunt de-a dreptul copleşit de calitate, de textură, de strălucire, efectiv nu există pori pe tenul ei, şi este incredibil de frumoasă în mod natural. 

Lord Gavin provine dintr-o veche familie regală din Scoţia. Dar originea nobilă nu l-a scutit, în adolescenţă, de problemele tinerilor de rând.. Aşa s-a decis să caute reţeta pielii de porţelan. Concluzia?

Lord Gavin McLeod Valentine, specialist dermato-cosmetica: Sunt trei ingrediente care transformă pielea. Acidul hialuronic, care rehidratează pielea, vitamina C, care conferă strălucire şi vitamine E. Şi vom avea o piele mai fermă şi fără semne. E important ca dimineaţa să faci o curăţare în profunzime, cu cremă sau gel. Spălaţi-vă pe faţă corespunzător. Exfoliaţi pielea. Un lucru pe care îl recomand este să vă spălaţi cu apă rece. Nu folosesc niciodată apă caldă. Nu vreau să inflamez pielea.

Iar din rutina de îngrijire zilnică nu trebuie să lipsească sub nicio formă loţiunile cu factor de protecţie. Indiferent că este vară ori iarnă. Şi nici cremele care să ne ferească tenul de impurităţile din aer, şi care să ne hidrateze, totodată, pielea. Un ten hidratat este un ten ferm, lucru confirmat şi de specialiştii români.

Viviana Iordache, medic primar dermatolog: Întotdeauna tenul are nevoie de creme, nu tot tenul este gras de colo pana colo, exceptând oamenii între 13 şi 18 ani ,pentru toţi ceilalţi cremele trebuie alese în funcţie de tipul de ten, dar nu este o idee bună să folosim machiaj sau să lăsăm faţa necremuită.

Evident o dietă echilibrată face şi ea parte din refulile păstrării unui ten frumos şi sănătos. Şi mai este încă ceva.

Viviana Iordache, medic primar dermatolog: Lipsa somnului este un adevăr incontestabil care ne afectează calittea pielii, nu ne oxigenăm corect, hormonii care se prduc in timpul somnului, dacă nu se mai prduc, peielea suferă îngrozitor, şi cele mai multe boli cutanate important care apar la nivelul feţei, sunt foarte mult agravate de lipsa somnului.

Demachierea este foarte importantă seara. Lăsaţi tenul să respire, măcar pe timpul nopţii, pentru a evita înfundarea porilor. Un studiu arată că femeile obişnuiesc că îşi petreacă mai bine de jumătate de viaţă machiate.