În plin sezon de gripă, şcolile reîncep în toată ţara. În Bucureşti, înainte de a veni copiii la cursuri, au fost chemaţi specialiştii în decontaminări. În sectorul patru au luat pe rând şcolile şi grădiniţele unde o firmă a făcut dezinfecţii, iar 18 copii au ajuns la spital.

În costume speciale şi dotați cu aparate, specialiștii ISU au verificat dacă există depășiri ale normelor în ceea ce privește calitatea aerului. Rând pe rând, au mers la cele șase gradinițe și școli din Sectorul 4, unde aceeaşi firmă a făcut dezinfecţie.

Articolul continua dupa recomandari

CRISTIAN ZĂRESCU, consilierul primarului Sectorului 4: Mâine, la toate unitățile de învățământ vor exista echipaje medicale suplimentare, care îi vor ajuta pe medicii din aceste unități de învățământ să pună în aplicare anumite măsuri, dacă vor exista copii cu probleme.

La începutul săptămânii, 18 elevi de la şcoala 133 au ajuns la spital în urma operaţiunii de decontamire.

Primăria Sectorului 4 a dat în judecată firma și îndeamnă părinții, ai căror copii au fost afectați, să facă același lucru.

”Aș face plângere, dar și Primăria ar trebui să ia măsuri, nu părinții. Am noroc că nu am avut copilul aici”, spune un părinte.

Fiul lui Mircea Bosoc nu a avut însă noroc. Elevul a avut dureri și a ajuns la spital.

MIRCEA BOSOC, tatăl unui elev de la Școala nr. 133: Ne-a dat un tratament de urmat. Medicii au spus că în majoritatea cazurilor este vorba de intoxicație cu o substanță. După părerea mea, cred că a fost mai mult un atac de panică.

Și la Liceul German din Arad a fost un incident similar. La începutul anului, zeci de elevi, care prezentau simptomele unei intoxicații, au ajuns la spital pentru că în timpul dezinsecției s-ar fi folosit o substanță prea concentrată.

În plin sezon de gripă, oficialii transmit că luni încep şcolile peste tot.

ALEXANDRU RAFILA, Președintele Societății Române de Microbiologie: Un mesaj pentru părinți: dacă copiii au viroze respiratorii, inclusiv gripă, iar formele sunt ușoare sau medii, după consultul medicului de familie, copilul trebuie ținut acasă.

Primarul general al Capitalei a convocat luni Comandamentul de Urgență. Gabriela Firea va cere instituțiilor din domeniul sănătății să ia măsuri pentru prevenirea cazurilor de gripă. Și la Ministerul Sănătății va avea loc o şedinţă de urgenţă.