Scandalurile dintre medicii celui mai mare spital din Oltenia au ajuns să pună în pericol vieţile pacienţilor. Un bolnav de cancer şi medicul care urma să-l opereze au fost blocaţi să intre în sala de operaţie. Directorul medical a trimis paznicii. Ce a urmat a fost un scandal cu ameninţări şi plângeri la poliţie. Iar pacientul, soţul unei actriţe, acuză că e victima răzbunării dintre medici.

Paznicii Spitalului din Craiova blochează uşa blocului operator de la Secţia de Urologie, chiar în faţa unui pacient bolnav de cancer şi a medicului care urma să-l opereze. 

Articolul continua dupa recomandari

Medicul refuzat e Mugur Riza, cel căruia colegii i-au reproşat, în urmă cu o săptămână, că intrase cu haine de stradă în sala de operaţie. Acum, în blocul operator au intrat paznicii în bocanci, fără să fie opriţi. 

Conflictele sunt vechi. Dat afară din spital, chirurgul s-a întors în secţie, prin decizie a instanţei. Iar vineri urma să opereze cu acordul şefului de secţie care, între timp, s-ar fi răzgândit. 

Cu puţin timp înainte, acelaşi şef de secţie le-a declarat jurnaliştilor altceva. 

PAUL TOMESCU, Şeful Secţiei Urologie a Spitalului Craiova: Iniţial stabilisem să îl operăm, după aia am aflat că dânsul nu are integrare pe secţie decât de luni. 

MUGUR RIZA, medicul care urma să facă operaţia: Am aceleasi drepturi ca acum 6 luni ca urolog, ca titular in clinica universitara, atat in policlinica, cat si pe sectie, sa internez, sa consult, sa operez.

Scandalul a degenerat când directorul medical s-a plâns Poliţiei că a fost lovit de acelaşi medic Riza. 

MIHAELA CHEIE, directorul medical al Spitalului din Craiova: M-a injurat, m-a lovit, m-a tratit de tocul usii, mi-a intors mana deasupra capului, mi-a lasat leziuni pe maini.

Până la urmă, pacientul bolnav de cancer nu a mai fost operat. Este soţul unei actriţe şi, de profesie, medic.

VAL GUȚUL, pacientul care urma să fie operat: Urmeaza sa depun plangere pentru amanarea unei interventii cu potential letal. Împotriva sectiei de Urologie care are un manager si care trebuia sa ia atitudine. 

Reprezentanţii spitalului spun că săptămâna următoare Comisia de Discliplină se va întruni din nou, după ultimele scandaluri. Medicul împiedicat să opereze a făcut şi el plângere la Poliţie.