Fără îndoială, somnul e foarte important în cazul bebeluşilor. Iar una dintre cele mai la îndemână soluţii pentru rezolvarea problemei este atenţia la detalii. Mai exact, la saltele.

60 la sută. Cam atât ajută somnul în dezvoltarea bebeluşului, pe lângă alimentaţie. Aşa că spaţiul unde el doarme trebuie ales cu simţ de răspundere. Spaţiul şi salteaua. Un element aparent banal, dar de a cărui calitate depinde odihna şi chiar sănătatea sugarilor. Iar, mai apoi, liniştea părinţilor.

Articolul continua dupa recomandari

Cât despre preţuri, ele pornesc de la câteva zeci de lei şi pot ajunge până la 700 de lei, în funcţie de dimensiuni şi compoziţie.

Să nu uităm: foarte important - salteaua trebuie să fie doar din materiale tratate antialergic. La fel şi husa, dacă vrem ca salteaua să fie protejată.

Şi mai trebuie să fiţi atenţi la un aspect. Salteaua să fie pe măsura pătuţului. Dacă puteţi strecura două degete între ea şi laterala patului, înseamnă că salteaua este prea mică. Iar asta înseamnă pericol de sufocare pentru copil.

La fel de importantă este şi culoarea camerei bebeluşului, dar şi a lenjeriei. Cu cât culorile sunt mai blânde, cu atât somnul va fi mai odihnitor pentru copil, spun specialiştii.