Românii sunt fruntași la automedicație. Mulţi iau tratamente după ureche, fără avizul unui medic şi fără să ştie riscurile la care se expun. Majoritatea îşi iau informaţiile de la prieteni sau de pe internet. Ne numărăm printre primele state membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte administrarea de antibiotice, iar statistica e alarmantă.

Peste 4,5 milioane de români au tratat în ultimul an cel puțin o datã rãceala manifestatã cu durere în gât cu antibiotice, iar peste 30% dintre ei au fãcut acest lucru fãrã niciun fel de recomandare de la medic.

Articolul continua dupa recomandari

Situaþia este și mai gravă atunci când vine vorba despre antibiotice. Datele obținute din anchetele derulate periodic la nivel european aratã un nivel ridicat al consumului de antibiotice în România, la nivelul populației adulte, și un nivel de cunoaștere redus al riscului la care se expun pacienţii prin consumul excesiv.

Există şi variante naturale pentru a ajuta organismul să iasă cu bine dintr-o răceală, dacă forma nu e una prea gravă.

România se aflã pe locul trei între statele membre ale Uniunii Europene, în ceea ce privește impactul infecțiilor produse de bacterii rezistente la antibiotice.