În plin scandal al medicilor falşi, ţara noastră este numită noul El Dorado al esteticii, de un celebru post de televiziune din Franţa. Pacienţi din toată Europa şi chiar din Asia ne trec frontierele pentru a beneficia de calitate la preţuri mai mici, spun reporterii de la TF1. Ei fac şi o previziune: România va deveni curând destinaţia numărul 1 în lume în materie de chirurgie estetică.

"Starul esteticii din România este medicul Constantin Stan" - aşa începe reportajul de 20 de minute difuzat la "Sept a huit",  o emisiune săptămânală urmărită de peste 8 milioane de francezi. La serviciile chirurgului din Bucureşti apelează pacienţi din toată lumea. 

Articolul continua dupa recomandari

Ce i-a frapat pe reporterii TF1 este tehnologia folosită de Constantin Stan. De la consultaţie, până în sala de operaţie, aparatura folosită le-a amintit francezilor de un film science-fiction. 

”Acum vom schimba papucii. Pentru că am papuci speciali controlaţi de sistemul giroscopic”, explică medicul român.

Mici pedale integrate în papucii săi îi permit să controleze bisturiul creat de el vândut şi în Franţa. Cu un singur instrument, mai precis şi mai puţin invaziv, chirurgul reduce durata anesteziei generale.

Pentru pacienţi, tehnologia înseamnă confort sporit după operaţie. Emily a părăsit clinica la două ore de la intervenţie, cu un aspect nou şi fără să simtă pic de durere. Iar după două zile s-a întors la serviciu. 

”Nici nu îmi dau seama că am fost operată, faţă de acum 2 ore nu simt niciun fel de durere!”, spune pacienta.

De şapte decenii nu a mai fost atât de căutată România de pacienţii străini, de pe vremea Anei Aslan, subliniază francezii. Medicii educaţi în străinătate, clinicile dotate cu aparatură de ultimă generaţie, dar mai ales preţurile cu până la 50 la sută mai mici decât în alte state europene au transformat ţara noastră într-o destinaţie de top pentru turismul medical. 

Chiara şi-a remodelat pleoapele, abdomenul, nasul şi sânii. În Timişoara, la clinica lui Tiberiu Bratu, a plătit 6 mii de euro, de 3 ori mai puţin decât în Italia. O altă pacientă, din Franţa, a venit aici pentru a-şi reconstrui sânii. 

Tiberiu Bratu este un erou şi pentru femeile care apelează la chirurgia reconstructivă după cancer. Alături de Observator, medicul român a contribuit la schimbarea legislaţiei sănătăţii, astfel încât protezele mamare să fie decontate de stat în cazul cancerului de sân.