Fură câte puţin de la fiecare! Aşa fac economie la gramaj patronii multor cantine unde mănâncă zilnic mii de oameni. O demonstrează un experiment Observator, au arătat-o şi inspectorii ANPC, care au închis miercuri trei restaurante de acest tip. Pe lângă porţiile mici, au descoperit carne alterată şi bucătării pline de mizerie. 

Zecile de pulpe de pui alterate erau păstrate la vedere în bucătăria acestei cantine din Bucureşti. Chiar lângă pastele şi sosurile gata să le fie servite clienţilor. 

Articolul continua dupa recomandari

Horia Constantinescu, preşedinte ANPC: Zona de procesare de legume pare desprins din filmele de groază. Ţi-e greu să înţelegi că o astfel de locaţie poate exista în 2019 într-o capitală europeană.  

Nu este singura problemă pe care inspectorii ANPC au găsit-o în restaurantele cu autoservire unde mănâncă zilnic mii de angajaţi. Mulţi comercianţi au picat proba cântarului. 

Inspectorii ANPC au verificat la sânge mai multe localuri cu autoservire din Bucureşti pentru a vedea dacă nu cumva acestea fură la gramaj clienţii, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Totul, la sesizarea unei echipe Observator, care a arătat cum, în unele cantine din Bucureşti, clienţii plătesc mai mult decât primesc. 

Pentru neregulile constatate, inspectorii au închis restaurantele  până la remedierea problemelor şi au aplicat amenzi de peste 20 de mii de lei.