În cel mai mare spital din Târgovişte, unde ieri un bebeluş a murit după o transfuzie de sânge, pacienţii se plâng în continuare că nu primesc atenţie decât în schimbul banilor. Şi au trecut doar 24 de ore de la apelul lansat de ministrul Sănătăţii. Sorina Pintea a cerut ca şpaga să dispară din spitale. O boală grea în spitalele de la noi, la fel ca lipsa igienei. Avem noi imagini revoltătoare.

Holurile Spitalului din Târgovişte sunt pline de oameni veniţi din tot judeţul. În secţii, se vorbeşte în şoaptă despre sumele care se dau în plic medicilor. În faţa spitalului, însă, oamenii îşi spun cu voce tare nemulţumirile. 

Articolul continua dupa recomandari

Toata lumea asteapta numai bani. S-au marit salariile, dar pana nu le dai mori cu zile. De la doctori, la infirimere toata lumea vrea numai bani, este reacţia unui părinte.

Aceleaşi acuzaţii au venit ieri şi de la părinţii cărora le-a murit bebelusul, la o oră după transfuzie, care au mărturisit că au cheltuit 1.500 de lei în spital.

SORINA PINTEA, ministrul Sănătăţii: Hai sa incercam sa nu mai dam, hai sa incercam sa mediatizam cazurile unde se da!

Şpaga nu e singura problemă de care se plâng pacienţii care sunt trataţi la cel mai mare spital din Târgovişte. 

L-am întrebat pe managerul spitalului de ce unele băi nu au duşuri, iar unele grupuri sanitare sunt transformate în depozite. 

La câteva ore de la vizita neanunţată a reporterilor Observator, grupul sanitar a fost reparat.  

Nu toate secţiile spitalului din Târgovişte arată deplorabil. Unele sunt renovate şi echipate cu bani europeni, iar din saloane nu lipsesc dezinfectanţii. 

Spitalul Judeţean din Târgovişte este de ieri sub controlul Direcţiei de Sănătate Publică. Inspectorii verifică dacă au fost respectate procedurile privind transfuziile făcute pacienţilor, dar şi regulile de igienă în saloane, secţii şi săli de operaţie.

Igiena în spitalele din România rămâne o problemă. O mamă internată cu bebeluşul ei în Spitalul Clinic pentru Copii din Braşov ne-a trimis imagini revoltătoare din saloanele pentru nou-născuţi. 

LIVIU MUNTEAN, managerul Spitalului Clinic de Copii Braşov: Nu e hotel să-i cazăm la cinci stele. Trebuie să se facă primăvară ca să intervenim puţin la acoperiş. Este ultimul sector nerenovat din spital, ultimul. 

Ministerul Sănătăţii a cerut recent controale în toate maternităţile din ţară.