Orice proaspătă mamă ştie ce sunt acelea dureri de spate, de gât sau de umeri! Este şi normal, pentru că majoritatea bebeluşilor nu se liniştesc dacă nu sunt ţinuţi în braţe. Nu 2-3 minute, minimum o jumătate de oră, dacă nu chiar mai mult. Însă, chiar dacă sunteţi tentate să luaţi medicamente ca să scăpaţi de dureri, nu o faceţi. Mergeţi la medic, iar el vă va recomanda cea mai bună variantă. 

Pe Deea Maxer am găsit-o la o clinică de recuperare. Face tratamente să scape de durerile de spate şi de contracturile musculare pentru că viaţa cu doi copii îşi spune cuvântul. Mai ales când amândoi sunt mici, iar ultima naştere a fost în urmă cu doar trei luni. Acum, vedeta a apelat la o procedură non invazivă care o ajută să îşi recapete starea de bine.

Articolul continua dupa recomandari

Deea Maxer, artistă - În timpul sarcinii m-am ales cu nişte dureri de spate cumplite, dar asta este normal, pentru că centrul de greutate se modifică, kilogramele îşi spun cuvântul, durerile sunt absolut normale, după naştere absolut normal ar fi să avem grijă de noi.

Şi să fie extrem de atente la mişcările pe care le fac. Studiile arată că până la 80 la sută dintre viitoarele şi proaspetele mame se confruntă cu dureri lombare, de gât ori de umeri. Ridicarea repetată a copilului din cărucior sau din pătuţ, dar şi o postură greşită de alăptare sunt cele care declanşează, de regulă, aceste probleme.

ANDREEA CALOTA, asistent medical - Înainte de sarcină sau pe timpul sarcinii ar trebui să ne pregătim pentru ceea ce urmează,TAIE 06.24 O să lucrăm pe zonele de interes, urmărind să eliminăm celulita, retenţia de apă, să reducem practic tot ce înseamnă durere şi să îi redăm forma pe care şi o doreşte.

Mamele trebuie însă să îşi dozeze efortul, căci, după naştere, muşchii sunt încă vulnerabili, iar antrenamentele trebuie începute treptat. Mai ales că nici preţurile nu sunt tocmai mici. 12 şedinţe de câte 40 de minute de terapie pot costa până la 2 mii de lei.

Durerile lombare pot apărea chiar şi la un an sau doi de la naştere. De aceea, de multe ori, tratamentele împotriva lor trebuie începute chiar din timpul sarcinii, preventiv.