Mersul la dentist este obligatoriu, dar este şi destul de scump. Există un program al Primăriei București care vă oferă un voucher în baza căruia decontaţi parte din cheltuielile cu aparatul dentar.

Mai bine de 15 clinici private din Bucureşti au intrat în lupta pentru un zâmbet perfect. Un program iniţiat de Primăria Capitalei care reduce la jumătate costul aparatelor dentare. Este, de fapt, o modalitate de prevenire a problemelor de mai târziu. Multe dintre afecţiuni pornesc încă din copilărie, chiar de la dinţii strâmbi. 

Articolul continua dupa recomandari

COSMIN-BOGDAN LICSANDROIU, medic stomatolog: Este un program destinat copiilor cu varstele cuprinse intre 10-17 ani. Ei beneficiaza de cate un pachet de voucher care contin voucher tip 1 in valoare de 250 de lei ceea ce inseamna o amprenta si modelele de studiu si 2 vouchere sau 1 de tip 2 de 370 de lei ptr montarea aparatului ortodontic.medic ortodont decide daca pacientul are nev atat de arcada inferioara sau si de cea superioara. 10.53

Copilul poate beneficia de acest program dacă locuieşte în Capitală. Printre documentele necesare se numără certificatul de naştere sau buletinul şi o adeverinţă de la medicul stomatolog din care să rezulte faptul că cel mic poate purta aparatul dentar. 

COSMIN-BOGDAN LICSANDROIU, medic stomatolog: Trebuie sa mearga la cabinetul scolii. Daca scoala respectiva nu are cabinet, sigur este arondata la un alt cabinet de la alta instutie scolara. Dupa aceea, in cadrul unui consult primeste o adeverinta, cu care merge la o clinica afiliata programului. Dupa un control amanuntit al unui medic ortodont,daca totul este in regula, dintii sunt curati, o sa i se inmane o anexa, anexa 1, cu care parintele merge si o incarca pe site-ul ASSMB.

HAZEM ABBAS, medic specialist în ortodontie și ortopedie dento-facială: Ne schimba viata un aparat dentar. Din punctul meu de vedere da. Ne schimba viata in bine, dupa ce il dam jos ne schimba in bine. Cand punem un aparat, pacientul trebuie sa continue viata normală, doar sa tina cont de anumite reguli, să aiba grija de aparat.

Şi, în general, de igiena orală. Stomatologii recomandă ca primele vizite la stomatolog să se facă de la trei ani, iar odată cu vârsta de 7 ani, atunci când apar primii dinţi permanenţi, controlul să devină o obişnuinţă. Programul, început de doi ani, va continua până la finalul lui 2020. Deja 600 de copii au beneficiat de aparat dentar. În total însă, sunt 20 de mii de beneficiari.