A fost lansată prima asigurare de sănătate pentru animale! O mână cerească pentru stăpânii de câini şi pisici care spun că fiecare vizită la medicul veterinar costă câteva sute de lei. Asigurarea se plăteşte anual, costă între 50 şi 150 de euro, iar cei care nu dispun de toată suma pot alege şi varianta în rate. Pe lângă banii pentru asigurare, iubitorii de animale investesc şi în haine, coafor sau accesorii.

Heidi are trei ani şi este cel mai răsfăţat membru al familei. Tocmai de aceea, stâpânii patrupedului din rasa golden retriever s-au gândit să îi facă o asigurare de sănătate.

Articolul continua dupa recomandari

”De pe grupurile noastre de câini ştiu că afară există, lucrez şi eu în asigurări şi am tot auzit doar de idee la noi în România. Sunt interesată şi aşteptam de multă vreme un asemenea produs. Nu se ştie niciodată, iar costurile pentru ei, pentru tratamente, sunt foarte mari”, spune Heidi.

La asta s-au gândit şi alţi iubitori de animale, având în vedere că o vizită la medicul veterinar costă şi câteva sute de euro.

Asigurarea acoperă vizitele la medicul veterinar şi include consultaţii, spitalizare, imagistică, analize, intervenţii chirurgicale şi medicaţia specifică. Preţurile sunt variabile şi diferă de la animal, la animal. Contează talia, rasa, starea de sănătate şi greutatea corporală.

Alexandru Mitulescu, reprezentantul companiei de asigurări: Am făcut o simulare pentru un căţel bichon, e o rasă mai comună, pentru pachetul de bază ar trebui să fie în jur de 50 de euro pe an. Suma poate fi plătită şi în rate.

Stăpânii pot alege între mai multe pachete. Pachetul de bază care valorează o mie de euro pe an, cel clasic de 2.100 de euro pe an, extra - cu valoarea de 3.250 de euro anual şi - cel mai scump - pachetul perfect, de 5.650 de euro.

Pentru un Bichon, pentru pachetul basic, suma pe care stăpânul trebuie să o achite este de 50 de euro pe an. Pentru pachetul clasic 75 de euro, pentru pachetul extra 100 de euro, pachetul perfect - 150 de euro pe an.

Suma poate fi plătită în două sau trei rate egale. Însă asigurarea nu reprezintă singura cheltuială a stăpânilor de câini.

Adrian Sârbu, instructor coafor canin: Săptămânal pusă pe masă, spălată, periată, uscată, pusă pe moaţe. Dacă ar fi să fac o tunsoare pentru cineva, de genul ăsta, probabil că undeva la 150 de euro ar costa.

Potrivit unui studiu, aproape jumătate dintre românii de la oraş au un animal de companie, iar majoritatea deţin un câine.