Nemulţumirile exprimate public de bolnavii internaţi la Policlinica din Timişoara au avut un efect nesperat! În doar câteva zile, au început reparaţiile. Nu peste tot. Atât cât să fie nişte condiţii cât de cât decente. Pereţii rămân în continuare scorojiţi, iar apa caldă lipseşte cu desăvârşire. Mai gravă este situaţia de la Spitalul CFR. Soluţii nu prea există, pentru că vorbim despre o clădire veche, în care băile comune nu au chiuvete.

Grupul sanitar din Policlinica CFR arăta dezolant, cu pereţi mucegăiţi, tencuiala căzută şi geamurile nespălate. Reprezentanţii unităţii medicale s-au pus pe treabă abia după ce imaginile, surprinse de pacienţi, au apărut în spaţiul public. Angajaţii au pus mâna pe trafalet şi au văruit, dar tot mai e de lucru.

Articolul continua dupa recomandari

Probleme sunt şi la Spitalul CFR. Funcţionează într-o clădire istorică, care nu are chiuvete în băile comune.

Adela Filipescu, purt de cuvant al spitalului: Functionalitatea spatiilor nu ne permite conditii la fel cum sunt in clinicile noi. Asta este o problema comuna a spatiilor istorice.

Aşadar, pacienţii merg la toaletă cu hârtia igienică adusă de acasă, iar pe mâini se pot spăla abia în salon. Cât despre cei care aşteaptă în faţa cabinetelor, nu mai stau pe canapele, ci direct. pe arcuri.

De cele mai multe ori, pacientii asteapta cu orele ca medicul sa ii vada. Unde asteapta? Pe coridoare si trebuie sa stea pe canapele care par rupte, ca nu stii unde sa te asezi ca sa stai mai bine si mai comod.

Spitalul a fost pasat între Primărie, Consiliul Judeţean şi autorităţile de la Bucureşti. Acum se află în custodia Ministerului Transporturilor. Are un nou manager, iar o mică parte din unitatea medicală este în renovare.