Trei persoane care au călătorit din Italia cu femeia care a fost pusă în carantină de coronavirus în Buzău au fost preluate de medici, din Galați. Cei trei au fost, de asemenea, duși într-un centru de carantină. Nu prezintă însă simptome de coronavirus, precizează oficiallii locali.

Conform prefectului de Galați, Gabriel Avrămescu, cele trei persoane sunt o femeie, pasageră, și doi bărbați, șoferi ai microbuzului.

Articolul continua dupa recomandari

Ei au călătorit cu o pasageră de 52 de ani din Buzău, care, la sosire, a sunat la 112 și a anunțat că, în Italia, a fost în contact cu o persoană suspectă de coronavirus.

După ce femeia a fost pusă în carantină, autoritățile buzoiene au transmis informația la Galați.

"Am fost anunţaţi de autorităţile din judeţul Buzău, am instituit filtre şi am preluat de la intrarea în judeţ un microbuz cu trei persoane care veneau din Italia. Şoferii au zis că au venit din zona Brescia. Toate cele trei persoane nu au simptome. Sunt bine, cooperanţi, au înţeles care e situaţia şi vor fi introduşi într-un centru de carantinare din judeţ unde vor rămâne 14 zile”, a spus prefectul Gabriel Avrămescu.

Femeia din Buzău a fost preluată de medici pentru a fi ținută duminică noapte la Spitalul Județean. Luni îi vor fi trimise analizele la București, în timp ce ea va fi transferată în centrul de carantină de la Arbănași, din județul Buzău.