Acuzaţii de malpraxis la Spitalul din Sinaia! Un chirurg cu experienţă ar fi uitat un pansament în corpul unei fetiţe de 11 ani, pe care a operat-o de apendicită. La un an de la intervenţie, fetiţa a ajuns cu o infecţie gravă la Spitalul de Pediatrie din Braşov. Ca s-o salveze, medicii au operat-o din nou, luni.

După o banală operaţie de apendicită, copila de 11 ani a trecut prin momente de chin.

Articolul continua dupa recomandari

"Mami, simt că iese ceva din mine”

La un an de la intervenţie, fetiţa a eliminat o bucată de pansament prin uretră.

MARIA MANEA, mama fetiţei: Mi-a spus, "Mami, simt că iese ceva din mine!” Au luat-o pe fetita, au urcat-o pe masă și au vazut că, de fapt, era un tifon. O compresa sterila, un tifon, asa s-a spus atunci. De lungimea chiar mai mare decat degetul acesta, așa, ca un șnuruleț. 

Diagnostic: cistită

O a doua bucată i-a fost scoasă cu penseta de medicii de la Spitalul de Pediatrie din Braşov, în urma unei intervenții. 

MARCEL ALBEAN, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic de Copii Braşov: Medicul chirurg a constatat resturile astea, care le-am si dat la analize, se fac investigații.

(Reporter): Un de zile sa fi stat acest tampon în fetiţă?

(MARCEL ALBEAN): Sunt situaţii când stau şi un an de zile.

(Reporter): Nu e chestiune normală!

(MARCEL ALBEAN): Nu e normal, dar sunt incidente şi accidente operatorii. 

Cele două bucăţi de tifon ar fi stat în corpul ei timp de un an, după operaţia făcută la Spitalul din Sinaia. Durerile abdominale, însă, au început în urmă cu opt zile, când fata a ajuns la urgenţe. Medicii din Sinaia i-au pus diagnosticul de cistită - o inflamare a vezicii urinare în urma unei infecţii - şi au tratat-o cu antibiotic. 

”Ia-ți copilul și pleacă!”

Analizele de urină repetate în spital, la câteva ore, au indicat prezenţa bacteriei E-Coli. 

MARIA MANEA, mama fetiţei: Mi-a zis, "te rog frumos, ia-ţi copilul și pleacă!" Mi-am luat toate câtele cu mine și am venit aici, în acest spital. 

La Braşov, copila de 11 ani a intrat imediat în operaţie.Trei ore şi jumătate a durat intervenţia prin care medicii i-au scos resturile de tifon din corp. 

MARIA MANEA, mama fetiţei: Practic, acel tifon a spart peretele vezicii, a intrat in vezică. Era gaura atâta în vezică! 

MARCEL ALBEAN, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic de Copii Braşov: Nu putem astepta sa mai fie vreun firicel, vreun rest care sa mai iasa peste cateva zile. Dupa ce avem un rezultat concret, putem afla cat de vechi este. 

Reacția managerului Spitalului din Sinaia

Cazul va declanşa, cel mai probabil, o anchetă la Colegiul Medicilor. Părinţii fetiţei vor să-l întâlnească pe chirurgul care ar fi uitat pansamentul în interior. 

MARIA MANEA, mama fetiţei: Sa-mi explice ce s-a intamplat acum un an de zile. Merit pentru copilul meu, pentru suferinta lui! Multumesc bunului  Dumnezeu ca mi-a dat copilul inapoi! 

Chirurgul din Sinaia a refuzat să facă declaraţii. În schimb, managerului spitalului susţine că medicul nu a greşit.