Este cel mai întânit tip de cancer în rândul femeilor din Uniunea Europeană. Astăzi, 1 octombrie, este ziua internaţională de Luptă împotriva Cancerului de sân. Sunt mai multe evenimente care vor marca această zi în Capitală şi nu numai.

O femeie moare din cauza acestei boli la fiecare trei ore. Deşi vorbim de o boală necruţătoare, dacă mergem la medic în stadiile incipiente ale acestei boli, există 90% şanse de vindecare. 

Articolul continua dupa recomandari

Fundaţia Renaşterea continua demersul pe care l-a început cu 18 ani în urmă şi va lumina mai multe clădiri în roz. Lumina va fi aprinsă chiar de regizoarea Chris Simion, şi ea o învingătoare a cancerului de sân.

După momentul iluminării Ateneului Român, va urma o recepţie în holul Ateneului si o licitatie fara strigare a unor lucrări ale maestrului Ioan Nemţoi, tablouri realizate de Codrin Mircea, Roman Tolici, dar si bijuterii realizate de paciente oncologice.

Fondurile stranse vor fi folosite la achizitionarea unui ecograf performant ce va fi instalat la Centrul Medical de Diagnostic al Afectiunilor Mamare Renasterea.