Încă un bebeluş a fost adus de urgenţă în Capitală, după ce medicii din Vâlcea l-ar fi tratat superficial. Aceiaşi care sunt acuzaţi că au întâziat transferul unui băieţel aflat acum în comă. Noile acuzaţii de malpraxis sunt aduse de familia unei fetiţe de un an şi 8 luni. Ar fi fost tratată pentru o banală răceală şi trimisă acasă cu o reţetă. Abia când au apărut complicaţiile, doctorii din Râmnicu Vâlcea şi-au dat seama că e vorba despre o pneumonie. 

Fetiţa de un an şi opt luni este în stare gravă la Spitalul Grigore Alexandrescu. Are pneumonie, iar medicii i-au montat un tub de dren pentru lichidul din plămâni. Copila a ajuns în această stare după ce, patru zile la rând, medicii spitalului din Râmnicu Vâlcea au trimis-o acasă cu tratament pentru roşu în gât. Când a ajuns la Bucureşti, a fost operată imediat. 

Articolul continua dupa recomandari

IOANA ILINESCU, mama fetiţei: Mi s-a spus că a avut apă la plămân şi puroi. Tratamentul a fost necorespunzător. 

Familia va face plângere împotriva medicilor din Vâlcea, dar aşteaptă ca fetiţa să fie mutată de la terapie intensivă. Managerul spitalului susţine că a aflat din presă despre caz. 

Dan Ponoran, managerul Spitalului Judeţean Vâlcea: Nu este niciun fel de sesizare depusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea pentru acest nou caz. 

Este al doilea copil care ajunge la Bucureşti, transferat de la Spitalul din Râmnicu Vâlcea, în stare gravă. În urmă cu câteva zile, un băieţel de un an şi o lună, în cazul căruia transferul la Bucureşti a fost întârziat din vina medicilor, a ajuns la Spitalul Marie Curie şi este acum în comă. A fost diagnosticat greşit, spun părinţii, care îi acuză pe medicii din Vâlcea de malpraxis. 

Indiferenţa medicilor a scos ieri oameni în stradă, în faţa spitalului din Râmnicu Vâlcea. 

Ministrul Sănătăţii a cerut a doua anchetă, în doar câteva zile, la acest spital. 

SORINA PINTEA, ministrul Sănătăţii: Cred că aceste ultime două cazuri vor trage un mare semnal de alarmă pentru medicii secţiei de pediatrie.

Internetul este plin de mesaje de revoltă ale celor care au fost pacienţi în cel mai mare spital din Vâlcea.