Fiica şi nepoata unui bărbat de 81 de ani care a murit luna trecută îi acuză pe medici pentru decesul acestuia. Bătrânul ar fi fost dus la începutul anului la camera de gardă unde, după un diagnostic ce ar fi fost greşit, piciorul a început să se necrozeze şi în cele din urmă a trebuit să fie tăiat.

Cât a fost în spital, bătrânul s-ar fi ales şi cu o penumonie care i-a adus sfârşitul, acuză rudele care au depus acum plângere şi cer dreptate.  

Articolul continua dupa recomandari

Totul a început pe 3 ianuarie, când, după mai multe investigaţii la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon Iaşi, bătrânul a fost internat cu dureri la genunchiul stâng. Diagnosticul stabilit: tromboză venoasă profundă.

"Pe data de 5 ianuarie, m-am prezentat la spital, am văzut că starea lui nu este bună, analizele erau schimbate în rău faţă de cele de la internare. Febra i-a crescut foarte mult în ultima perioadă" a declarat Corina Muscă, fiica pacientului..

Tratamentul dat atunci i-a necrozat piciorul, iar medicii au fost nevoiţi să i-l amputeze. Familia a cerut părerea altui medic, care a confirmat că singura soluţie era amputarea piciorului de la nivelul coapsei, dar care a dat şi un alt diagnostic.

"Mi-a spus care este diagnosticul real, că el suspectează o ischemie pe aorta femurală, care într-adevăr a fost şi diagnosticul real" a spus fiica bătrânului.

Timp de o lună cât a stat internat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, pacientului i-au fost schimbat două diagnostice, i-a fost amputat piciorul şi s-a ales în cele din urmă şi cu o pneumoie, pe care conform analizelor nu o avea atunci când a fost internat.

"Pe data de 2 februarie a decedat, cauza decesului fiind, conform certificatului bronhopneumonie şi insuficienţă cardiorespiratorie" a adăugat fiica bătrânului.

Rudele au depus plângere la Poliţie şi la Colegiul Medicilor.

"În urma sesizării primite polişiştii ieşeni efectuează cercetări în cazul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă" a declarat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

"Se numeşte anchetă disciplinară, fiindcă noi practic ce facem la Colegiu facem anchetă disciplinară, ne uităm dacă ceea ce s-a întâmplat respectă sau nu respectă codul deontologic, codul de deontologie medicală" a spus Liviu Oprea, preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi. 

"La Spitalul Sfântul Spiridon nu a fost depusă nicio plângere, dacă există probabil există la Colegiul Medicilor sau undeva la un Parchet" a declarat Ion Barliba, managerul spitalului Sfântul Spiridon Iaşi.

"Dacă a existat la registratura spitalului o astfel de plângere, ea se direcţionează către consiliul etic şi este analizată, de asemenea directorul medical analizează situaţia de care se plânge familia respectivă" a declarat Dr. DIana Cimpoeşu, şeful UPU SMURD Iaşi.

Ancheta trebuie să stabilească acum cine se face vinovat de moartea bărbatului de 81 de ani.