Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că rezultatele analizelor de laborator arată că nivelul clorului în apa de la robinetele din Bucureşti este în limitele admise. Până la finalizarea analizei microbiologice şi a celei pentru metale, oficialul recomandă "prudenţă".

Ministerul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că s-au recoltat 14 probe în sectoarele 4, 5, 6, iar nivelul clorului în apă este in limitele admise, subliniind că recoltarea probelor de apă a fost făcută de personal specializat de la DSP.

Articolul continua dupa recomandari

"Prin urmare, până la finalizarea analizei microbiologice, recomandăm prudenţă şi doresc să precizez încă o dată că aceste măsuri s-au luat în urma sesizărilor cetăţenilor din sectoarele 5 şi 6, în urma sesizărilor unor cetăţeni care au avut reacţii alergice, care au avut crize de astm. Comunicarea s-a făcut pt că noi supraveghem sănătatea publică. Nu dorim să intrăm în polemică cu nimeni", a mai spus Pintea.

Sorina Pintea a mai anunţat că recomandările făcute deja se menţin.

"Până când vom avea rezultatele probelor microbiologice, având în vedere acest gust, şi proba de metale, având în vedere sesizările privind gustul de metal, recomandăm categoric prudenţă, dar este la latitudinea fiecărui cetăţean. (...) Există recomandări în comunicatul Ministerului Sănătăţii (...). Recomandările se menţin şi sunt făcute de specialişti", a spus Pintea.