Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, care încasează un salariu lunar de 11.000 de lei, a refuzat să trateze o pacientă motivând, chiar în fişa pacientei, 'lipsa salarizării corespunzătoare'.

Totul s-a întâmplat, săptămâna trecută, atunci când o bătrână a ajuns la spital cu o puternică viroză respiratorie.

Articolul continua dupa recomandari

Bătrâna suferă şi de afecţiuni pulmonare şi cardiace, motiv pentru care a fost transferată la Terapie Intensivă, fiind ventilată mecanic.

Medicii de la Terapie Intensivă au solicitat intervenţia unui medic pneumolog pentru o aspirare bronşică.

Medicul Elena Vlad a consultat-o pe pacientă, după care a scris în fişa pacientei că nu se poate realiza aspirarea bronşică din cauza 'lipsei personalului mediu şi lipsă salarizare corespunzătoare'.

Pacienta din Târgu-Jiu a fost refuzată de medic din cauza salariului necorespunzătorVezi 2 imagini în Galerie

Medicul Elena Vlad încasează lunar 11.000 de lei, fără ore de gardă.

Conducerea spitalului din Târgu-Jiu a declanşat o anchetă.

'Am convocat Comisia de Etică.Le-am spus să verifice acest caz, să verifice fişa de internare, să vadă dacă într-adevăr este scris aşa în această foaie. Dacă este aşa, este regretabil şi eu voi fi ferm. Voi aplica cea mai dură sancţiune. Vom vedea când vor fi gata concluziile. Comisia are termen două zile să vină cu concluziile şi cu propunerile care se impun. Am sesizat şi Colegiul Medicilor', a explicat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, pentru pandurul.ro.