Este anchetă la Spitalul de Urgenţă din Piteşti după ce o pacientă a reclamat că medicul ginecolog i-a făcut o intervenţie la lumina telefonului mobil. Mai mult, acesta ar fi pus-o într-o situaţie jenantă din cauza comentariilor umilitoare. Şefii spitalului îi iau apărarea medicului şi spun că ginecologul a intervenit de urgenţă pentru a-i salva viaţa femeii.

Femeia în vârstă de 33 de ani a ajuns la spitalul din Pitești luni seara, cu o ambulanță. Sângera abundent și a fost dusă direct pe secţie.

Articolul continua dupa recomandari

Doar că în sala de operaţii proiectorul nu mergea, iar doctorul de gardă ar fi avut o atitudine umilitoare, spune pacienta.

Pacienta: A cerut telefonul mobil ca nu are lumina. Mai facea si misto, ca zicea daca e performant rezistent la praf, la umiditate, si zice de ce, pentru ca poate sari praf, lichide, si daca il strica cine il plateste, ca el doctor nu, il plateste doamna pacienta.

Femeia spune că medicul ar fi ridicat tonul, ba chiar ar fi jignit-o. Aşa că a depus o plângere la conducerea spitalului.

Soţul pacientei: Daca era sotia dansului, daca era fata dansului, o sa fac o plangere, o sa merg mai departe la Colegiul Medicilor sa vedem ce spune si acolo.

Oamenii trec cu greu şi peste faptul că intervenţia s-a făcut la lumina telefonului mobil. Soluţia găsită de ginecolog a fost salvatoare, spun însă şefii medicului acuzat.

Marcel Buzatu, şeful medicului: Daca situaţia de urgenta a impus si prin gestul asta a rezolvat problema, asta este, nu am ce sa îi reprosez. Ca atitudine, ca limbaj, tine de om.

Pacienta spune însă că nu este vorba despre un caz izolat şi că lipsa luminii pentru intervenţii ar fi o obişnuinţă. Deși un alt proiector, funcțional de această dată, există într-un cabinet din aceeași secție.

Pacienta: O alta pacienta spunea ca o asistenta tinea jaluzelele sa aiba lumina domnul doctor, alt doctor

Ginecologul reclamat de pacientă este acum cercetat disciplinar. Conducerea Spitalului de Urgență din Pitești spune că rezultatul anchetei va fi făcut public săptămâna viitoare. Pe de altă parte, în secția de Ginecologie unde a avut loc incidentul au fost făcute investiții și este considerată una dintre cele mai dotate din unitatea spitalicească.