Autoritățile din Arad au anunțat o serie de măsuri în contextul crizei provocate de coronavirus în Italia. Măsurile privesc nu doar monitorizări la frontieră: oficialii locali vor inclusiv suspendarea cursurilor universitare în județ.

Deciziile au fost luate în urma convocării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în Arad.

Articolul continua dupa recomandari

Într-un comunicat, prefectul din Arad, Gheorghe Stoian, a transmis că s-a ținut cont de numărul însemnat de italieni ”care desfășoară diferite activități” în județ.

Conform comunicatului, la frontieră vor fi prezenți medici de la DSP Arad, iar cetățenii care vin în vamă vor completa un chestionar pe propria răspundere. De asemenea, accesul vizitatorilor la Spitalul Județean va fi restricționat și au fost identificate spații pentru eventuale centre de carantină. Prefectul transmite că va cere Ministerului Educației suspendarea pentru 14 zile a cursurilor universitare în Arad.

Măsuri anti-coronavirus în Arad

- Cetățenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontieriei de pe raza Județului Arad din zonele afectate, vor completa un chestionar pus la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, în care declară, pe propria lor răspundere, locația de îmbarcare precum și pe cea de destinație;

- Se va asigura permanență în toate punctele de trecere a frontierei cu medici din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad;

- S-au identificat anumite spații pentru amenajarea eventualelor centre de carantină;

- Se va restricționa accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad;

- Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad va solicita aprobarea Ministerului Educației și Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităților didactice și modificarea structurii anului universitar. Pentru orice situație de urgență a studenților, universitatea pune la dispoziție un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884.

Comunicatul menționează, de asemenea, că până în prezent nu s-au înregistrat cazuri suspecte de coronavirus în Arad.