Ce măsuri de prevenție în fața pericolului coronavirusului se iau în aeroporturile din România? Pe cel din Iași, de exemplu, 2000 de pliante bilingve cu informații și medote de prevenție în română și engleză au fost împărțite pasagerilor care pleacă în destinații în afara țării. 

Un pasager de 61 de ani din Vaslui merge în vizită la rude. E prima dată când părăsește țară și mărturisește că extinderea cazurilor de coronavirus îi provoacă îngrijorare. 

Articolul continua dupa recomandari

”Îmi este teamă, mai ales că plec în afara țării. Îmi este un pic teamă”, spune pasagerul.

În afara pliantelor cu informații despre coronavirus, personalul aeroportului din Iași și polițiștii de frontieră de aici au fost instruiți să facă verificări atente. 

Atât pasagerii care urmează să plece din tara cat și cei care sosesc sunt atent monitorizați de către polițiștii de frontieră din aeroporturi. Persoanele care prezintă simptomele specifice infecții, precum febră sau tuse, sunt imediat conduse la cabinetul medical din aeroport.

De asemenea, dacă in timpul unei curse, unui pasager i se face rău și prezintă simptome suspecte, e lansată o înainte de a aterizare. Avionul va fi așteptat de o echipă specializată care îl va prelua pacientul înainte de a intra în contact cu alte persoane.