Diagnostice inventate şi adevărate experimente făcute pe pacienţi. Sunt noile acuzaţii şocante, în cazul medicului fals de la Spitalul Judeţean Ilfov. O mamă care a născut acolo spune că a fost cusută de mai multe ori de aşa-zisa doctoriţă cu opt clase. Pericolul rămâne şi pentru alţi pacienţi, pentru că e aproape imposibil să verifici calificarea medicilor din clinicile private. 

Când a trebuit să mă închidă, i-a arătat, să zic, un centimetru, i-a arătat cum se coase, deşi pacienta dinaintea mea, tot de ea a fost cusută”. E mărturia unei paciente, care spune că a trecut prin mâinile falsei doctoriţe Raluca Bârsan. Chiar cu complicitatea medicului Roxana Dragu.

Articolul continua dupa recomandari

Pe urmă a lăsat-o pe ea să coasă şi a zis că nu e bine şi i-a mai arătat un pic, după care a ieşit şi a lăsat-o singură cu mine să mă coasă. Iar de la jumătatea operaţiei până la final m-a cusut şi m-a descusut de trei ori, că zicea că nu iese bine”, mai spune pacienta.

Nu este singura pacientă care o acuză pe Roxana Dragu că i-a dat mână liberă femeii cu opt clase să intervină în operaţii.

Scandalul falşilor medici a provocat teamă în rândul pacienţilor. Care sunt sfătuiţi să verifice dreptul de liberă practică al specialiştilor din clinici şi spitale.

Chiar Ministrul Sanatatii a declarat ca cei care presteaza servicii de sanatate sunt obligati sa ofere pacientilor toate informatiile si chiar sa puna la dispozitie documente care dovedeasca experienta profesionala a medicilor. Chiar si asa, unii dintre cei carora le-am cerut documente astazi ne-au luat chiar in râs.

Reprezentant clinică: Domnişoarele sunt speriate de treaba cu chirurgii falşi. Dânsa voia, aşa, să vadă diplomele.

Reporter: Dacă totuşi tu vrei să vezi acele documente, îţi pot fi puse la dispoziţie de către clinică? Eu la asta mă refer.

Reprezentant clinică: Cred că medicul. În cadrul discuţiei cu el, el le are.

Fără o diplomă sau un atestat la vedere, pacienţii sunt deseori obligaţi să meargă pe încredere.

”Chiar cred că un potenţial pacientul are dreptul să ceară informaţii despre background-ul personalului: medici, asistente”, spune o tânără.

La fel de important este să verificaţi direct pe site-ul Colegiului medicilor din România numele specialistului care urmează să vă trateze.