În plin scandal legat de apariţia unui nou focar de stafilococ auriu la Maternitatea Giuleşti, spitalul funcţionează normal. Femeile continuă să vină la camera de gardă, iar pacienţii nu pot decât să spere că bacteria apărută la cinci bebeluşi şi o moaşă nu se va răspândi. Mamele care au născut în ultimele săptămâni le-au spus reporterilor Observator că nu ar mai alege a doua oară să nască în acest spital.

Pentru că au încă bebeluşii la terapie intensivă, sunt mame se tem ca micuţii să nu se îmbolnăvească în spital.

Articolul continua dupa recomandari

Cele două mame cu care au vorbit reporterii Observator spun că au fost externate pe fugă, mai devreme decât ar fi trebuit.

”Ne-a externat pentru curăţenia saloanelor, că au venit ăştia de la DSP să ia probe”, declară o mamă.

Personalul medical din maternitate spune că a fost vorba de o igienizare de rutină.

Am încercat să aflăm mai multe informaţii despre situaţia de la Maternitatea Giuleşti, chiar de la managerul spitalului, pe care l-am contactat telefonic, dar şi prin SMS. Din păcate, nu am primit niciun răspuns.

Între timp, inspectorii sanitari continuă să ia probe din maternitate şi de la personalul angajat. Unul dintre rezultate a ieşit pozitiv.

SORINA PINTEA, Ministrul Sănătăţii: O moaşă depistată cu stafilococ. Din fericire, nu acelaşi tip cu tipul de germeni depistat la copii. Ideea este că toţi au fost născuţi în perioada martie-aprilie, la maternitatea Giuleşti, prin cezariană.

Controlul Direcţiei Sanitare va continua până miercuri. Rezultatele ultimelor teste prelevate vor fi gata la începutul săptămânii viitoare.