Părinţii unei tinere de 24 de ani, aflată în moarte cerebrală, cer anchetă la Spitalul Judeţean Sibiu. Tânăra diagnosticată cu meningită este ţinută în viaţă de aparate, iar familia susţine că doctorii ar fi refuzat transferul la Bucureşti.

Părinţii acuză chiar că au fost ameninţaţi că fiica lor va fi deconectată de la aparate. Disperaţi, oamenii au trimis o petiţie şi la ministerul Sănătăţii.

Articolul continua dupa recomandari

În tot acest timp, reprezentanţii spitalului spun că au fost respectate toate protocoalele, iar pentru pacientă nu se mai poate face nimic.

'Din punctul lor de vedere, este moartă. Aşa mi s-a spus: Trebuie să înţelegeţi odată că acest copil este mort din punctul meu de vedere şi nu mai puteţi să faceţi nimic', a declarat Elena Lăcrămioara Ghişoiu, mama Dianei.

De patru zile, Diana Ghişoiu este ţinută în viaţă de aparate. Tânăra care tocmai împlinise 24 de ani a intrat în moarte cerebrală după ce a fost diagnosticată cu meningită.

Tânără din Sibiu, de la o simplă răceală la moarte cerebrală

Părinţii au dus-o iniţial la spitalul Militar din Sibiu cu simptomele unei răceli. Medicii de acolo au cerut însă transferul la Spitalul Judeţean.

Familia acuză că ambulanţa a ajuns peste mai bine de o oră.

'În tot acest timp, ea a intrat în convulsii, a făcut convulsii febrile şi au dus-o... au început să o sedeze de la Spitalul Militar şi au dus-o aproape în comă la spitalul judeţean', a precizat mama Dianei.

'Nu ni s-a prezentat ca fiind un caz critic, de aceea, neavând resursă, aceştia au revenit pe 112 şi ni s-a spus că pacienta a dveenit critică şi transferul trebuie făcut cu un medic', a declarat Liliana Blaga, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Sibiu.

La Spitalul Judeţean, a început calvarul. Potrivit familiei, medicii ar fi refuzat transferul fetei la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Iar după ce a intrat în moarte cerebrală, le-ar fi spus rudelor că o pot deconecta de la aparate fără acordul lor.

Diana nu mai are nicio şansă la viaţă

'Au fost respectate toate protocoalele medicale, iar tratamentul administrat a fost unul corect. Din nefericire, evoluţia bolii a fost una extrem, extrem de agresivă', a explicat Decebal Toderita, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu.

Mama Dianei spune că a trimis petiţii atât la Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, cât şi la Ministerul Sănătăţii, dar sesizarea până ieri nu ajunsese pe masa ministrului.

'Este regretabil când se întâmplă lucurile acestea, dar eu nu pot să mă pronunţ cu privire la modul în care mediici acţionat la un caz posibil de malpraxis', a fost reacţia ministrului Sorina Pintea.

Medicii spun că i-au făcut inclusiv o transfuzie de sânge fetei, tocmai pentru a valorifica orice şansă de a-i salva viaţa.

Potrivit legii, doctorii pot decide deconectarea unui pacient de la aparate atunci când nu mai există activitate cerebrală.