Plecările afară i-au inspirat pe români. Au împrumutat stilul străinilor de a găti şi au descoperit în bucătăriile lumii arome noi, pe care le-au adus acasă. Un concept irlandez, adus de un orădean care a lucrat mai bine de 10 ani acolo, se bucură de succes printre clienţi. În măcelăria-restaurant, clienţii îşi aleg din vitrină ce carne vor, iar un bucătar o găteşte în faţa lor.

Carnea de vită este adusă din Irlanda şi este preferata clienţilor. Are un secret care o face fragedă şi aromată. Este ţinută între 30 şi 60 de zile la maturat, apoi este gătită în cuptorul pe cărbune, condimentată cu sare, piper şi ulei de măsline. Temperatura e verificată... la sânge.

Articolul continua dupa recomandari

Clienţii pot lua acasă carnea, unde o gătesc singuri, la recomandarea bucătarului. Acest concept de măcelărie-restaurant se bucură de succes în Irlanda. 

DANIEL GALEA, administrator restaurant: Vitrina de măcelărie unde totul e expus într-un mod, zic eu, cât mai atractiv. Vitrina de sell-service unde avem produse preambalate ready to cook, ready to eat, le-ai pus în cuptor 20-25 de minute.Şi avem şi o bucătărie relativ deschisă în spate.

Bărbatul spune că nu face faţă solicitărilor şi se gândeşte chiar să-şi extindă afacerea.