Şedinţele de fizioterapie sunt ideale pentru femeile care vor să îşi pregătească naşterea naturală, care vor să scape de dureri şi care mai ales nu sunt neapărat prietene cu sportul. Fizioterapia trebuie făcută cu cel puţin o zi de pauză între şedinţe şi la recomandarea unui specialist.

Mai ales că, în cazul femeilor însărcinate, posibilităţile de a interveni şi a rezolva o problemă sunt limitate. Indiferent care ar fi cauza durerilor, ele se pot ameliora dacă ştim exact ce să facem.

Articolul continua dupa recomandari

În cazul de faţă, fizioterapia este recomandată până în luna a opta de sarcină. Apoi, mişcarea în piscină este cea mai eficientă pentru a relaxa muşchii şi, bineînţeles, psihicul viitoarei mămici.

Roxana face de mai bine de o lună fizioterapie. Durerile de spate s-au acutizat în ultimele luni de sarcină. Iar principala cauză este greutatea în plus: 25 de kilograme.

Bocea Roxana Alexandra: Orice deplasare devine o problema in momentul in care intervin durerile. Orice deplasare chiar devine o problema. Chiar si pe distante foarte scurte, nu stiu, sa te duci pana la magazin sau sa urci scari e o problema. Greutatea e factorul principal, mai ales casuta de bebelus. Postura clar devine gresita pentru ca automat ţi se schimbă centrul de greutate şi bineînţeles, lipsa mişcării

Tasos Petropoulus, fizioterapeut: Cand o femeie e insarcinata, la fiecare trei saptamani ia kilograme, adica in fiecare saptamana se schimba corpul si automat se schimba coloana si avem durere lombara si toracala. Se formeza o lordoza, lombar si o cifoza, toracal. Si asta provoaca niste dureri. De obicei, o femeie insarcinata are probleme si cand se apleaca, cand vrea sa ia ceva de sus.

Fizioterapia trebuie făcută cu cel puţin cu o zi de pauză între şedinţe şi la recomandarea unui specialist. Mai ales că, în cazul femeilor însărcinate, posibilităţile de a interveni şi a rezolva o problemă sunt limitate.