Premierul Ludovic Orban a anunțat că STS lucrează la o aplicație care monitorizează mișcările persoanelor izolate la domiciliu, pentru ca astfel să fie obținut un mai bun control al situației. De asemenea, asta ar ajuta autoritățile să afle mai rapid cine încalcă regula izolării la domiciliu.

"Acuma, hai să fim cinstiţi, foarte mulţi dintre cei care s-au întors trebuie să fie verificaţi dacă respectă izolarea. Funcţionarea unui astfel de soft va uşura foarte mult misiunea autorităţilor locale, Poliţiei, Jandarmeriei, Direcţiilor de Sănătate Publică, ne va uşura foarte mult supravegherea respectării izolării la domiciliu. Acuma, hai să fim cinstiţi, foarte mulţi dintre cei care s-au întors trebuie să fie verificaţi dacă respectă izolarea, pentru că unii dintre ei, după cum s-a văzut şi la televizor şi după ceea ce a identificat Poliţia şi Jandarmeria, nu au respectat izolarea la domiciliu. Împreună cu STS punem la punct o aplicaţie care să ne permită monitorizarea mişcărilor persoanelor aflate în izolare la domiciliu şi în carantină, astfel încât să putem şti, instalând aplicaţia, dacă se deplasează în afara domiciliului sau nu", a precizat premierul.

Articolul continua dupa recomandari

Persoanele care încalcă izolarea la domiciliu intră automat în carantină instituţionalizată, iar cele care nu respectă cele 14 zile de carantină vor mai primi încă 14.