Informațiile obținute în exclusivitate de Observator de la pacientul zero, italianul de 71 de ani confirmat cu coronavirus, fac lumină în ancheta autorităților. ”Noroc că a apărut acest interviu”, a declarat șeful Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel.

Joi, la o conferință de presă, autorităţile au mulţumit Observator pentru informaţiile obţinute în exclusivitate de la pacientul zero. 

Articolul continua dupa recomandari

”Aici am văzut o anamneză foarte bine făcută la un post de televiziune şi am dat-o exemplu de dimineaţă la rezidenţi cum trebuie să facă o anamneză, în care i s-au pus italianului întrebări cât se poate de clare, la care a ştiut să răspundă cât se poate de clar, şi de acolo am văzut că acest italian a venit bolnav pe teritoriul României”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Interviul cu Cesare Emendatore a fost realizat telefonic de colega noastră, Sonia Simionov. 

”Am avut febră. Când am venit în România am început să am febră şi am stat acasă trei zile, pentru că aveam febră 39. Apoi, sâmbătă, când m-am simţit mai bine, am luat avionul şi am venit acasă”, ne-a dezvăluit italianul în interviu.

Cesare Emendatore a stat şase zile în ţara noastră. A fost confirmat cu coronavirus la întoarcerea în Italia.

(Reporter): Dar autorităţile nu au reuşit să afle, era nevoie de acest interviu?

(Adrian Streinu-Cercel): Autorităţile nu au reuşit să afle, noroc că a apărut acest interviu!

Noi informații exclusive furnizate de pacientul zero au fost difuzate de Observator și joi seară, într-un material semnat de Sonia Simionov.