Cinci copii care au fost operaţi pe cord în Italia, se numără printre cei 185 de români care au fost repatriaţi cu o cursă care a aterizat la Constanţa. Vor intra direct în carantină.

În centrele din oraş, oamenii care au venit din Veneţia au fost stropiţi cu substanţe dezinfectante şi vor petrece următoarele două săptămâni sub paza jandarmilor.

Articolul continua dupa recomandari

Avionul a decolat din Veneţia, cu 185 de oameni la bord. Este a patra cursă care aduce români din Italia acasă. Printre pasageri s-au numărat şi cinci copii cu probleme de sănătate. Ei au fost operaţi pe cord, în Italia.

George Niculescu, prefect: Cei cinci copii au fost externati dintr-o clinica din Italia, unde au avut nevoie de ingrijiri medicale. Doi dintre copii au plecat la Bucuresti intr-o ambulanta, insotiti de mamele lor. Ceilalti trei copii au ramas sa fie carantinati, urmand ca starea lor sa fie evaluata.

După ce au fost triaţi epidemiologic pe aeroport, pasagerii au fost duşi, sub escortă, la centrul de carantină. Aici au fost aşteptaţi de specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică.

Peste 500 de oameni au fost repatriaţi până acum din Italia şi aduşi în Constanţa. Se află în cele patru centre de carantină de pe litoral. Acestea sunt păzite permanent de jandarmi.

Autorităţile spun că vor mai veni încă o mie de români. Un spital de campanie, unde vor fi tratate cazurile uşoare de infectare cu noul virus, va fi amplasat pe unul dintre stadioanele din Constanţa.