De teamă ca virusul gripal să nu se extindă, autorităţile din Iaşi i-au măsuri speciale! Toate tramvaiele şi autobuzele din oraş sunt dezinfectate după fiecare cursă efectuată.

După fiecare cursă, procedura de dezinfectare se respectă în fiecare autobuz şi tramvai, atât ziua, cât şi noaptea, atunci când mijloacele de transport în comun se retrag la depou.

Articolul continua dupa recomandari

Mihai Adrian - purtător de cuvânt Compania de Transport Public Iaşi: Atunci se foloseşte un dezinfectant pe bază de oxigen activ şi care acţionează în interiorul timp de 15 minute, ulterior se dezinfectează cu acid barele de susţinere.

Decizia a fost luată în urma unei întâlniri convocate de Primărie cu reprezentanţii şcolilor şi universităţilor, cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia de Asistenţă Socială, pentru a pune la punct un plan de măsuri pentru prevenirea răspândirii gripei în oraş.

Mihai Adrian -purtător de cuvânt Compania de Transport Public Iaşi: Noi am luat această decizie şi am contactat firma care prestează aceste servicii, să suplimenteze atât personalul, cât şi achiziţia de materiale pentru următoarele 10 zile.

Oamenii cred că această procedură de a împiedica răspândirea virusului gripal ar trebui să devină un obicei.

De altfel, se continuă triajul epidemiologic în şcoli. Mai multe flyere au fost tipărite şi împărţite copiilor, dar şi părintilor pentru a şti pericolele la care se expun dacă nu respectă regulile de igienă. De la începutul sezonului gripal la Iaşi s-au confirmat aproximativ 25 de cazuri de gripă şi trei decese.